- Vi har rekordomsetning i første kvartal er følgelig veldig godt fornøyd med situasjonen, opplyser administrerende direktør i ABK AS, Daniel M. Kristensen til www.vvsforum.no

Store varmepumper
Det er etterspørselen etter store varmepumper som er klart best, men ABK-direktøren forventer  en ny, solid økning når Enovas støtteordning trer i kraft.

- Den nye støtteordningen bør føre til økt salg i boligsegmentet av væske/vann og luft/vann varmepumper, mener Kristensen.
ABK AS ser også en jevn økning i etterspørselen etter kompetent servicepersonell til vedlikehold av klimakjølemaskiner og alle de varmepumpene som finnes i det norske markedet. ABKs avdeling for entreprenørsupport har følgelig godt med oppdrag.

Dårligere resultat
- I samband med innføring av F-gassregulativet forventes det en avskalling av installatører som har varmepumper som en bigeskjeft og at det blir de bedriftene som er dedikerte og har mest fokus som vil få tilgang til et enda større marked, sier Daniel M. Kristensen.

Nibe-konsernet fikk et fall i omsetningen første kvartal i år fra 2, 106 millioner kroner svenske kroner til 2,062 millioner svenske kroner. Innledningen på 2013 har altså vært preget av en viss stagnasjon og avventende holdning. Lav byggevirksomhet u eurosonen slår også negativt, men Norge er som så mange ganger før annerledeslandet.

- Selv om konjunkturene er vanskelige, så fortsetter Nibe med produktutvikling og bearbeider markedet så godt som mulig, kommenterer Nibes konsernsjef, Gerteric Lindqvist.