Gradvis har NIBE lagt inn tjenester I sine varmepumper som gjør at disse kan fjernstyres via Internett. Tjenesten heter NIBE Uplink og gir en rask status på varmepumpen og eksempelvis styre oppvarmings- og varmtvannstemperaturen.

I følge Morten Solsem, produktsjef/siv.ing Kulderteknikk hos ABK blir nå stadig flere produkter klargjort med denne tjenesten.

- Dette gjelder store varmepumper, for de som har tilsyn av en maskinpark og også for varmepumper i boliger.  Den some r ansvarlig kan se på status for hverr varmepumpe. Og er det noe feil får han eller hun alarm via epost, sier han til VVSforum.
 
Konseptet baseres på en ny innebygget nettverkstilkobling som nå er standard på alle NIBEs nye og mest populære varmepumper. Via en nettverkskabel blir varmepumpen automatisk koblet opp mot en sentral server.
 
Via www.nibeuplink.com logger man seg på og får tilgang til samme informasjon og styring som vises i varmepumpens eget display. Skulle en feil oppstå, sendes en varsling via e-post slik at en kan handle raskt. I tillegg holder NIBE Uplink orden på hvilken software som passer til varmepumpen, og tilgjengeliggjør siste versjon for nedlasting og oppgradering.
 
- NIBE Uplink er et konsept vi ser kommer til å revolusjonere arbeidet for mange driftsansvarlige, sier Kent Willén, salgssjef for NIBE i Norge.
 
-Man kan si at vi plasserer en kopi av varmepumpens styreenhet ut på nettet.
 
Lignende løsninger har eksistert tidligere, men de har vært komplisert og krevd en hel del av brukeren. Med NIBE Uplink er det bokstavelig talt bare å koble en nettverkskabel inn i varmepumpen, og deretter logge seg på.
 
Driftsansvarlige eller installatører kan få direkte kontroll over et 100-talls varmepumper fra sin iPad eller datamaskin. En installatør og en driftsansvarlig kan eksempelvis sitte på hvert sitt hold, se samme maskin og diskutere ulike løsninger. Uplink passer også perfekt for de som eier sin egen varmepumpe og ønsker økt kontroll og oversikt.
 
Parallellkoblede varmepumper vises som én enhet, og klikker man seg videre inn, går det an å velge hvilken som helst av varmepumpene man vil se nærmere på. På hver enkelt varmepumpes side finnes de samme ikonene og styringsmulighetene man er vant til. For eksempel ser man når kompressoren er i gang og hvilke temperaturer som måles.
 
Uplink er tilgjengelig for NIBEs nye og mest populære varmepumper, innemoduler og styreenheter.  Standardversjonen av NIBE Uplink er gratis. En premiumkonto på NIBE Uplink gir ytterligere funksjoner og bedre logging.