Over hele landet
Mens interessen for BREEAM-NOR hittil har vært størst i Oslo og Stavanger, kommer nå resten av landet etter.

– Vi har planlagt kurs i alle de største norske byene, og vi kommer gjerne til flere byer dersom interessen er tilstrekkelig, forteller utviklingssjef og utdanningsansvarlig i NGBC, Anders Nohre-Walldén.

I tillegg til ordinære kurs (Innføring, Ap, revisorkurs) er også interessen for spesialkurs økende. Nytt i høst er bedriftsinterne spesialtilpassede kurs for bedrifter som for å søker å øke sin kompetanse på BREEAM-NOR.

– Vi tilbyr både 3-timerskurs introkurs for bedrifter som ønsker å finne ut hva BREEAM-NOR er og hvordan det er relevant for deres virksomhet. Kurset er for alle bedrifter i byggenæringen,  produsenter, konsulenter, utleiemeglere, entreprenører, arkitekter og andre interesserte.  I tillegg har vi holdt flere prosjektspesifikke kurs som er tilpasset de som skal i gang med et BREEAM-NOR-prosjekt, sier Nohre-Walldén.

Kursnyheter
Etter ønske fra markedet, har NGBC denne høsten også utviklet flere nye kurs i samarbeid med andre markedsaktører.

Nytt på kursplanen er blant annet BREEAM-NOR for arkitekter, et praktisk BREEAM-NOR kurs tilpasset arkitekter og arkitektrollen utviklet av NGBC, i samarbeid med Dark Arkitekter, Lund + Slaatto Arkitekter og Asplan Viak. For de som er opptatt av å planlegge belysning på en smidig og kostnadseffektiv måte og samtidig ønsker å sanke BREEAM-poeng, har NGBC sammen med Lyskultur utviklet kurset BREEAM-NOR lys og belysning som går av stabelen i oktober. NGBC har også planer om å lage et kurs i samarbeid med VVS-foreningen

Trykk på BREEAM-NOR In-Use
Noe av det største trykket denne høsten, både når det gjelder sertifisering og kursvirksomhet, er ventet å være på BREEAM-NOR In-Use. Miljøklassifiseringssystemet som skal bidra til reduserte kostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg,  har vært stor siden lanseringen i november i fjor. Med over 40 registrerte prosjekter og flere på trappene, er etterspørselen etter BREEAM-NOR In-Use kurs raskt voksende.

– I vår arrangerte vi flere internkurs med stor suksess, og denne høsten vil kurset være tilgjengelig i alle de største norske byene, sier Nohre-Walldén.