Den nå restaurerte hovedbygningen til Nedre Foss gård er opprinnelig fra 1802 og er Grünerløkkas eldste bygning. Det har gått med over 50 millioner, to år og flere titusener med arbeidstimer fordelt på over 100 håndverkere på å sette stedet i stand, og med på laget har både Byantikvaren og to av Norges beste designere vært.

Oras Optima 
Torbjørn Andersen og Espen Voll, fra designbyrået Anderssen&Voll er internasjonalt anerkjente designere med bakgrunn som to av grunnleggerne av Norway Says, og med høyprofilerte merkevarer på kundelisten. De er også tildelt en rekke designpriser i inn- og utland.

- Det har vært et stort ansvar å påta oss å stå for totalinteriøret, og vi har jobbet med den innfallsvinkelen å skape et inntrykk av at interiøret har vært der lenge, forteller Espen Voll.

I restaurantens hjerte, selve kjøkkenet har selvsagt kjøkkensjefen Mats Vaulen, hatt sitt å si. Han har vært på en lang reise og latt seg inspirere, og resultatet er ikke bare et flott å se på, men det består av det beste av utstyr og gode løsninger.

- At de vil bruke Oras design og funksjonalitet, er noe vi synes er stor stas. Optima har mange smarte funksjoner som gjør bruken av kranene enklere, tryggere og mer energivennlig enn tidligere. En smart sak er at man kan se temperaturen på vannet via displayet, det er en sikkerhet når man bruker kranen så ofte som man gjør på en restaurant.  I dag bruker man som regel kranene på kjøkkenet til to ting,  det være seg privat eller som i dette tilfellet på en restaurant, til å vaske hendene, eller skylle av ting, sier Lunde i Oras Armatur.

Det imponerende resultatet består nå av en restaurant i første etasje, bar i andre etasje og et bryggeri. Alt av det originale så langt det har latt seg gjøre har blitt ettertenksomt restaurert, som f.eks. det flotte stukkaturet. Andre detaljer som listverk, farger og materialer har designerne hentet tilbake.

- Vi har jobbet med en rik palett og materialer som kobber og valnøtt som skaper en intim atmosfære, samtidig som stedet skal stå for kvalitet hele veien, sier Espen Voll.