- Se heller på utviklingen av tomteprisene, konkluderte statsråd Navarsete.

Samtidig varslet opposisjonen, representert ved Ketil Solvik-Olsen fra Fremskrittspartiet og Venstres Trine Skei Grande samt Høyres Erna Solberg, at miljø- og klimakrav til boliger fortsatt skal gjelde, men de lover at praktiseringen av regelverket skal bli mer fleksibelt.

- Slik som reglene praktiseres i dag er de prisdrivende, mente Solvik-Olsen og Solberg.
Regjeringen var representert ved Liv Signe Navarsete og Arbeiderpartiets Helga Pedersen samt SVs Audun Lysbakken. Partilederne var uenige om mye, men det var enighet om at boligpolitikken blir viktig i årets valgkamp. I tillegg var man enige om at man må se samferdsels- og boligpolitikken i sammenheng og at det må bygges flere boliger.

Aktiv boligpolitikk
- Regjeringen har ført en uansvarlig boligpolitikk, gjennom på den ene siden å la Finanstilsynet øke kravene til egenkapital samtidig som regjeringen bevilger mer penger til lån gjennom Husbanken til mennesker som ikke møter egenkapitalkravene, sa Ketil Solvik-Olsen.

Miljøvernminister Berg Vegar Solhjell ser klart behovet for en aktiv boligpolitikk og han ønsker nå at det skal settes frister for behandling av innsigelser i planprosessen. Det skal bidra til mer effektiv boligbygging.

- Vi skal også se på om ikke Fylkesmannen skal koordinere innsigelsene, sier Solhjell.

Lønnsomt?
Det ble for øvrig reist to hovedkrav til myndighetene på årets Boligkonferanse: En mer effektiv plan- og byggeprosess og bedre tilgang til kapital til boligprodusentene.

- Jeg vil også stille spørsmål om lønnsomheten og nytten av å gjennomføre oppvarmingstiltak som følge TEK 10. Dette koster og dyrt er kanskje ikke vel anvendte penger, mente administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger.

Det var for øvrig rekorddeltakelse på årets boligkonferanse. Ca. 250 deltok på konferansen som ble holdt på Ullevål stadion i Oslo.