- Man tror nesten ikke det er mulig. Det er knalltøft, men vi prøver så godt vi kan å tenke positivt. Det var ikke dette vi trodde var sosialt sikkerhetsnett, sier Gjert-Inge Tharaldsen (28), den ene av de fem permitterte til fvn.no.

Alle fem har jobbet mellom ni og to år i rørleggerfirmaet Imtech, tidligere Steinar Holbæk AS i Vennesla. I høst ble det lenger mellom jobbene.

- Vi får beskjed om å søke sosialhjelp, men samtidig får vi beskjed om at vi ikke får sosialhjelp før vi har solgt unna verdier og brukt opp sparepengene, sier Arnfinn Aas (36).

Steinar Holbæk er daglig leder i Imtech Vennesla. Han mener Navs oppførsel kan rasere hele bygningsbransjen og skape store klasseskiller hvis ikke noen skjærer gjennom, og at Nav bidrar sosial dumping.
- Jeg trodde vi skulle bekjempe i Norge sosial dumping. Hvis ikke vi kan permittere som før, er det fort slutt på faste ansettelser. Nav legger opp til at vi skal si opp folk for sikkerhets skyld. God moral har alltid vært å ta vare på sine ansatte, sier Holbæk til fvn.no

Navs begrunnelse for avslaget er ifølge fvn.no følgende:
"Nav Forvaltning anser at årsaken til permitteringen er at bedriften ikke har klart å skaffe oppdrag som kan igangsettes umiddelbart etter at pågående oppdrag er avsluttet. Dette anses å være forhold som arbeidsgiver har vært klar over i lengre tid, og dermed burde tatt grep tidligere."
- Når det ikke foreligger rimelig grunn til å tro at de aktuelle arbeidstakerne vil bli tatt tilbake i arbeid, må bedriften i stedet gå til oppsigelser", skriver Nav Forvaltning.