- Det er per august registrert 217 890 energiattester, opplyser prosjektleder for energimerkeordningen i NVE, Olav Karstad Isachsen til www.vvsforum.no.

De 217 890 registrerte energiattestene gjelder alle typer byggkategorier. Av de nevnte registreringene er hele 205 000 for boliger.

- Det har vært en stabil vekst i antall registrerte energiattester og det er vi selvsagt godt tilfreds med, påpeker NVEs Olav Karstad Isachsen.

Det har tatt litt tid, men nå ser man at energimerket har blitt vanlig ved boligsalg, men det er grunn til å understreke at dette er en pliktig  ordning, så sett i lys av det burde det nok ha vært utstedt enda flere energiattester. Det er fortsatt mange som selger eller leier ut bolig som velger ikke å energimerke. D
Det er også grunn til presisere at om man selger eller leier ut hytte, er man pliktig til å legge frem energiattest. Bare hytter som i sum brukes mindre enn fire måneder i året er fritatt for energimerking ved utleie.

Energimerkeordningen for boliger og andre bygg ble innført i 2010 og det er bolig- og byggeier som har ansvaret for å energimerke boligen eller bygget. Energimerket skal være med i annonsen ved salg eller utleie. Eiendomsmeglerne svikter i mange tilfeller fortsatt, så det er en jobb å gjøre.

Hensikten med energimerkeordningen er å øke bevisstheten om energibruk, ulike oppvarmingsløsninger og løsninger som kan gjøre boligen eller bygningen mer energieffektiv.