Dette kommer også frem i NAI FirstPartners siste markedsrapport som referes i estatenyheter.no.

Kresne leietakere
Leietakerne krever høyere kvalitet på lokalene, og god miljøstandard. Dette medfører at leieprisene presses oppover for eiendommer som har disse kvalitetene, skriver NAI i rapporten.

Prisene i det såkalte CBD-segmentet (Central Business District), er nå blitt så høye at smertegrensen er nådd for enkelte. NAI rapporterer at 4000 kroner per kvadratmeter ikke er uvanlig. Flere leietakere som i utgangspunktet kunne tenkt å leie lokaler i CBD, ser nå på alternativer i Nydalen, Helsfyr, Bryn og Økern.

Her kan man få lokaler til topp standard, men til en helt annen pris.

Ledigheten øker
På tross av den store etterspørselen, registrerer NAI at ledigheten i Oslo er økende. Bakgrunnen for dette er nye byggeprosjekter som er på vei ut i markedet. Leietakere som flytter til disse nye byggene flytter alltids fra et sted, og denne fraflyttingen fører til netto økning i arealledigheten i Oslo.

Oslo er en av Europas raskest voksende byer med 14 000 til 15 000 nye innbyggere hvert år, påpeker rapporten. Og dette er noe som vil fortsette i mange år fremover.

Naturlivis øker dette behovet for både boliger og næringslokaler. Bedrifter er optimistiske med denne utviklingen, skriver rapporten.

is one of the fastest growing cities in Europe with 14.-15.000 new inhabit-ants annually, a trend expected to con-tinue for some years to come. Naturally this will have an effect on demand for housing, employment and business space. Many companies are optimistic about growth forecasts supported by promising GDP estimates.