De siste månedene har det vært fokus på ansvaret bedrifter har for å ta inn lærlinger og behovet for faglært arbeidskraft i Norge.
- GK ønsker å ligge i front i bransjen og vårt mål er å til enhver tid ha fem lærlinger i hver av våre seks regioner, som vil si 30 lærlinger totalt. Vi er stolte over å ha nådd målet vårt, sier Bjørn Stuland Johansen, fagdirektør ventilasjon i GK i en melding. 

- Per i dag har vi hele 35 lærlinger i GK Norge AS, med en fordeling på 12 lærlinger i byggautomasjon, 17 lærlinger i kulde og 6 lærlinger i ventilasjon. Innen rør og elektro har vi også mange lærlinger, med henholdsvis 23 lærlinger i GK Rør og 42 lærlinger i GK Elektro.

Johansen, påpeker hvor viktig det er at vi tar inn lærlinger både av egen interesse og for å sørge for at bransjen får de fagfolkene de så sårt trenger.

- Det er bare fordeler ved å ha en lærlingordning. Vi sørger for at de unge får fullført utdanningen sin og vi får igjen gode medarbeidere som bidrar til fremtidig vekst, forteller Johansen.
- Det er ikke bare ungdommene og bransjen som nyter godt av lærlingordningen, også instruktørene har nytte av å lære opp lærlingene.