Høringen vil være åpen til og med 15. oktober. Etter dette vil alle innspill gjennomgås og et endelig forslag til ny BREEAM-NOR manual vil oversendes BRE i England for godkjenning.

– NGBC er opptatt av at BREEAM-NOR fortsetter å være et verktøy som er relevant og som driver næringen i retning av økt kvalitet og bærekraft,  sier daglig leder Kjersti Folvik i NGBC.

Den nye BREEAM-NOR manualen er harmonisert mot BREEAM International 2013, samtidig som erfaringer fra de siste fire årene i det norske markedet er forsøkt tatt inn iutkastet som nå sendes ut på høring.

BREEAM-NOR 2015 vil omfatte nybygg og vesentlige rehabiliteringsprosjekter. Bygningstypene vil være de samme som i dagens BREEAM-NOR; Kontor, varehandel, industri og utdanningsbygg. I tillegg inkluderes bolig som i første omgang vil tas inn som en pilot.

Den nye manualen har i store trekk den samme innretning som nåværende versjon, men flere emner er slått sammen og omstrukturert. I tillegg finnes det flere vedlegg som forklarer manualens innretning og gir hjelp til å forstå dokumentasjonskravene.

– Vi er avhengig av de ulike fagmiljøenes engasjement for å gjøre verktøyet så godt som mulig. Vi håper derfor på fortsatt stort engasjement og konstruktive høringsinnspill, sier daglig leder Kjersti Folvik.

Her kan du se utkastet til ny manual og komme med innspill.