Han sier at snart er vinteren her igjen, og mange sliter med å holde sine uteområder tørre og isfri, en utfordrende jobb når man kun bruker håndkraft og maskiner. I tillegg skal det strøs med sand eller saltes.

Johnsen forteller VVSforum at å anlegge et snøsmelteanlegg krever høy faglig planlegging.

-En trapp har et helt annet kjøleareal på grunn av opptrinnene, enn flat mark.  Asfalt leder varme forskjellig fra granitt. I en gågate vil forholdene bli påvirket av bygningshøyde, tverrgater og lignende. Alle disse forholdene tar vi hensyn til for å få redusert driftskostnadene til et minimum. Type sensorer og antall blir vurdert for hvert prosjekt for å få et optimalt slik kunden ønsker.  

Aiwell jobber primært med det profesjonelle markedet, det vil si store anlegg, slik som offentlige plasser og gater, rundt industri, kontoranlegg, kjøpesentra osv. Her snakker vi om inntjening ofte på under ett år, sier Tore Johnsen.

Johnsen forteller at stadig flere offentlige etater med ansvar for felles utearealer og eiendomsbesittere velger å installere snøsmelteanlegg i stedet for å måtte skyfle snø unna gjennom heler vinteren.
 
-Dette har jo noe med sikkerhet å gjøre også, understreker Johnsen.

Han viser til flere anlegg selskapet har installert.

I Drammen har kommunen 15 vannbårne anlegg. De fire siste ble bygget så sent som i 2013 og nå i 2014.

Drammen kommune har i flere år hatt ICE Control 2000 styringssystem for vannbårne snøsmelteanlegg fra Aiwell.

I 2011 lanserte Aiwell komplett ny snøsmeltestyring, Aiwell Control 3000. Det er levert syv sentraler av denne nye typen til Drammen kommune siden 2011.

I Oslo ligger det mange tusen kvadratmeter snøsmelteanlegg. Aiwell har levert et av de største anleggene i Oslos paradegate Karl Johan, fra Sentralbanestasjonen til Egertorget, samt noe inn i sidegater, til sammen ca16 000 kvadratmeter.

Når snøen faller, er det viktig å få den bort fra gatene så fort som mulig. Det kan lett danne seg issvuller og glatte forhold.

Vaktmester-Gruppen AS har ansvaret for drift av dette og flere andre anlegg i Oslo, til sammen over 30 000 kvadratmeter gågater og fortau.

Styringssystemet i Karl Johansgate i Oslo er Aiwell Control 3000, med Sensor Interface MAXI og Aiwell Værstasjon. Det vil si en snøsensor, frostsensor/snøsniffer og luftføler. Disse styrer og kontrollerer energibehovet til et minimum for å holde areal fritt for is og snø. 

I tillegg til automatikk, kan også anlegg fjern-overvåkes via nett, hvor noen også har videobilder slik at vaktmester eller operasjonssentral kan følge med at det er helt snø- og isfritt til enhver tid.

-Ved bruk av Aiwell Control 3000, Aiwell værstasjon med snøsensor kan vi styre og overvåke varmekabler/vannbåren i bakke, trapper, gangveier, kjørerampe, etc, og løser nær sagt alle problemområder inne is og snø.

Linstow AS har i mange år vært den ledende eiendomsutvikleren Latvias hovedstad Riga, og investert betydelig i kjøpesentre og hoteller.

På et av sine kjøpesentre i Riga monterte Linstow høsten 2008 Ice Control-1000 og Aiwell-stjerner for sikring av tak, styring av varmekabler under glasstak, og i snøsmelteanlegg. Gammel styreautomatikk ble beholdt som referanseanlegg, og våren 2009 kunne Linstow fornøyd konstatere en energibesparelse på 90 prosent. Senere har Linstow installert Aiwell-systemer på alle sine fem kjøpesentra i Latvia.

I følge Johnsen så er dette i samsvar med tilsvarende tester utført i Norge, blant annet i Bærum kommune, hos Statsbygg og NSB Eiendom.
Aiwell har levert til en rekke store prosjekter som Operabygget, Kongsberg Næringspark, Kirkeparken VGS, St. Olavs hospital, Oslo lufthavn Gardermoen, Forsvarsbygg, m.fl.

-Dersom Aiwell Control 3000 tilkobles Internett enten via en ruter eller fast IP adresse, kan Aiwell være med å bidra til enda lavere driftskostnader. Også dersom  det oppstår problemer, kunne bidra med support per telefon og internett, avslutter Tore Johnsen.

Bildet under: Et nytt anlegg i Bogstadveien i Oslo. Dette ble satt i drift for noen måneder siden, og er fortsatt under testing. Foto: Aiwell.