– Gleden over nye kolleger er stor. Multiconsult har alltid hatt sterke fagmiljøer, det er selve kjernen i vår virksomhet. Med rådgivere fra Erichsen & Horgen under samme tak blir vi ytterligere styrket, særlig innen sentrale og viktige områder som VVS, energi og miljøteknikk, sier Kristin Olsson Augestad, konserndirektør i Multiconsult og ansvarlig for integrasjonen av Erichsen & Horgen i en pressemelding.

I fjor sommer ble det kjent at Multiconsult overtar alle aksjene og medarbeiderne i Erichsen & Horgen og datterselskapet Malnes og Endresen. Multiconsult blir nå ledende innen prosjektering og rådgivning innen bygg og eiendom med rundt 800 medarbeidere i Norge. Hele 43 prosent av omsetningen til konsernet kommer fra dette forretningsområdet.

– Nå har vi en samlet kompetanse som gjør at vi kan ta på oss enda flere komplekse og fremtidsrettede prosjekter, forklarer Augestad.

Flere spennende og store prosjekter
Fra årsskiftet er alle medarbeiderne fra Erichsen & Horgen og Malnes og Endresen blitt en del av organisasjonen i Multiconsult. Dette har spesielt styrket kontorene i Oslo, Drammen, Skien og Trondheim, og i tillegg får Multiconsult nå et kontor på Lillehammer med vekstambisjoner.

Multiconsult og Erichsen & Horgen har allerede lang og god erfaring med å jobbe sammen i store og krevende prosjekter som nye MUNCH, Nytt Rikshospital, Campus Ås og nytt Drammen sykehus.

– Vi er rustet for å ta fatt på 2022. Nå er selskapene og den sterke fagkompetansen samlet, med et felles engasjement for prosjektenes beste. Vi deler en faglig stolthet, og det er en styrke, sier Augestad.

En ytterligere styrking av fagene
Selskapet ønsker å styrke utvalgte fagområder i organisasjonen. I dag har Multiconsult en fagdirektør innen geofag, Odd Arne Fauskerud. Nå får selskapet sin første fagdirektør innen VVS, energi og miljø, Ida Bryn. Hun kommer fra rollen som leder for kompetanse og utvikling i Erichsen & Horgen.

– Jeg vil jobbe for å gjøre de enkelte fagene enda bedre tverrfaglig i selskapet. Samtidig har vi et stort potensial for å spisse spesialkompetansen og utvikle den i markedet. Jeg vil bidra til at vi blir en sterk aktør som løser en oppgave samlet og koordinert, i tillegg til å operere like godt i enkeltfag i samarbeid med andre aktører, forklarer Bryn.

Hun gleder seg til å se hvordan selskapene og fagmiljøene smelter sammen.

– Når vi blir enda bedre kjent med hverandre får vi stor kraft og kan gripe større muligheter. Jeg gleder meg til å se resultatene vi kan få til, sier Bryn.