Vi har snakket med prosjektleder Joachim Skjellberg for å få et innblikk i hvordan han løste utfordringer underveis og hvorfor han foretrekker å bruke LK Systems som leverandør til både små og store prosjekter. 

Unikt prosjekt med mange usikkerhetsmomenter

- Fra bunnledningen ble lagt i november 2021 var det full drift på prosjektet» forteller Joachim. På det meste var 25 ansatte fra Rørleggermester Reidar Skagseth AS i sving på byggeplassen for å ferdigstille bygget innen fristen 1. februar 2023. 

Joachim synes på mange måter at prosjektet var unikt. Det krevde både ekstra administrasjon og flere snuoperasjoner. Ikke nok med at arbeidet skulle utføres på 147 fullt utrustede leiligheter fordelt på 8 etasjer, det skal også skal åpnes restaurant i første etasje. Ellers så er det fellesarealer for hotell- og restaurantgjester, tekniske rom, kjøl – og fryserom med mer i underetasjen. Toppetasjen, 9. etasje, huser 2 store tekniske rom for både ventilasjonsanlegg og kjøleanlegg, totalt 10 etasjer.  Den spesielle verdenssituasjonen påvirket også prosjektgjennomføringen stor grad. Det var både utfordrende å få leid inn arbeidskraft og det var stor mangel på komponenter på dette tidspunktet. 

- Enkelte komponenter hadde inntil 7 måneders leveringstid, og vi måtte derfor være kreative for å finne alternative, men også gode løsninger underveis» forteller Joachim. Samtidig roser han byggherren Pellerin AS og totalentreprenør Econor AS for godt og løsningsorientert samarbeid fra begynnelse til slutt. Han mener at dette bidro til at bygget kunne overleveres innen tidsfristen. 

Saken fortsetter under bildet:

Skagseth AS - Joachim selv-1.jpg
Bildetekst:  Joachim Skjellberg har vært i hos Rørleggermester Reidar Skagseth AS i overkant av to år. Fra tidligere har han erfaring som prosjektleder hos Totalrenovering AS.

Enkle og fleksible løsninger med LK Systems

I et så stort prosjekt måtte det brukes mange tusen meter rør. På rørsiden brukte Joachim VVS- leverandøren LK Systems. Han forteller at han foretrekker LK Systems da han har god erfaring med leverandøren fra tidligere prosjekter. I dette prosjektet trekker han spesielt frem LK Alupex og LK PE-X rør for sjakter og føringsveier, samt alt av produkter innen varme, kjøling- og sanitær. 

Joachim forklarer at en av de mange fordelene med LKs sortiment er at LK PushFit og LK PressPex er enkelt å legge. AluPex og vanlig Pex kan skjøtes direkte uten behov for en større ombygging og overgang. I tillegg har LK Systems et stort utvalg gjenger dersom du må over til stålrør eller et annet type rørsystem. LK Systems gjør rett og slett integrasjonen mot andre rørsystemer smidig og enkelt.

I dette prosjektet ble det for eksempel brukt PE-ledning på 125 mm som hovedvannledning på forbruksvann opp noen etasjer i sjakten. Her er det enkelt og koble seg på med gjenger fra LK Alupex når du skal ut i etasjene fra sjakten, dette da LK brukes på føringsveiene i etasjene. Videre forteller han at de største rørdimensjonene (over DN50) kom fra en annen leverandør.

Saken fortsetter under bildet:

Skagseth - tre bilder.jpg
Bildetekst: Å bygge fullverdige leiligheter fremfor vanlige hotellrom krever litt ekstra. Det gjør også prosjektet unikt og spennende, og vil friste både lantidsboende, barnefamilier og andre som kunne tenke seg tilsvarende fasiliteter som hjemme.

LK Systems scorer høyt på produktkvalitet og tilgjengelighet

Det er ingen tvil om at det har vært viktig for Joachim med nærhet til LK systems som leverandør og sparringspartner. Vi spør derfor hva han synes om kvaliteten på LKs produkter. «Outstanding!» utbryter han «… jeg kan ikke komme på noen reklamasjonssaker». 

I tidligere prosjekter forteller han at han har brukt prefabrikkerte tappevannskap med trerørssystem og LK Prefab varmeskap med svært god erfaring. Kompetansen og servicen hos LK Systems er et stort pluss for Joachim, og han ønsker spesielt å trekke frem distriktsansvarlig Jan Arve Tomren som en dyktig ressurs som er tilgjengelig både tidlig og sent. I tillegg var det kjempefordel for prosjektet at varene var lett tilgjengelige med god lagerbeholdning hos Brødrene Dahl lokalt og på Langhus. Det som ikke fantes der, kunne skaffes raskt fra LKs hovedlager.

Miljøforpliktelser og BREEAM In-Use

Videre forteller Joachim at byggherre av leilighetshotellet var opptatt av at bygget skulle miljøsertifiseres når det var overlevert. Både byggherren, entreprenøren og underentreprenører måtte derfor ha dette i bakhodet, så her gjorde Rørleggermester Reidar Skagseth AS det de kunne for å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger så godt som mulig. LK Systems benytter seg i stor grad av resirkulerte materialer i sine produkter og har bærekraft og miljø i fokus i både produktutvikling, egne bygg og samarbeid med andre aktører. Det gjør det enkelt å velge LK Systems som leverandør, for å oppfylle både nåværende, men også kommende miljøkrav.

Veien videre for bedriften

Avslutningsvis forteller Joachim at Rørleggermester Reidar Skagseth AS har kapasitet til flere prosjekter selv om de har flere store byggeprosjekter på gang. For Kræmer Kanal Nord skal det bygges et kontorbygg på 10 500 kvadratmeter som også skal sertifiseres ut fra BREEAM-standarden. «Kontorbygget skal klassifiseres som BREEAM Excellent, så her skal selvsagt LK Systems også benyttes!» sier en fornøyd Joachim som gleder seg til å løse nye utfordringer som prosjektleder i den kommende tiden.