Ifølge Næringslivsavisa gir fylkesmann Jørn Krog i Sør-Trøndelag grønt lys for boligbygging på dyrket mark. Det er Miljøverndepartementet som må si endelig ja til prosjektet.

Øvre Rotvoll ligger ved innfallsporten til Trondheim fra øst, 4 kilometer fra Torvet i Trondheim, og rett ved hovedveier. Det er snakk om å gjøre om 450 mål med kornåker til boliger og næringsbygg. Tomtekostnadene i området ligger rundt 2000 kroner per kvadratmeteren for næringsarealer, enda høyere for boligarealer. Bare tomteverdien kan være verdt rundt en milliard kroner.

620 000 m2
Utbyggingspotensialet er anslått til hele 620 000 kvadratmeter med boliger og næringsarealer.
Går det som Oust-familien som eier området vil, frigjøres 130 mål til næringsarealer, i triangelet mellom E6 omkjøringsveien, RV 706 Innherredsveien og Håkon VIIs gate

Næringslivsavisa skriver at en eventuell utbygging på Rotvoll kan realisere for opp mot en milliard kroner for Oust-familien. Det blir i så fall den største utbyggingen i Trondheim på flere tiår, bare overgått av Brattøra og Nedre Elvehavn.

Mest attraktive
Øvre Rotvoll Eiendomsutvikling AS skriver på hjemmesidene at de ønsker å utvikle deler av Øvre Rotvoll gård til en miljøvennlig bydel, som tar vare på viktige landskapsverdier, med gode boliger og arealer til næring og service. Samlet sett har Øvre Rotvoll altså et utbyggingsareal på ca. 450 mål, skriver NE nyheter.