Det er første virksomhet fra Stavanger som vinner denne prisen.

– Midbøe AS har utmerket seg som en bærekraftspioner innen rørleggerbransjen, og deres solide miljøarbeid har resultert i imponerende resultater, sier Ann-Kristin Ytreberg, administrerende direktør for Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Før en virksomhet kan bli sertifisert Miljøfyrtårn må en uavhengig sertifisør godkjenne at virksomheten oppfyller strenge kriterier. Midbøe AS får ros fra sertifisør Magnus Østebrød, som berømmer bedriften for å gå dypt inn i detaljene av sitt miljøarbeid.

– De har gjort mer enn forventet for å fremme miljøarbeidet i virksomheten. Arbeidet er godt forankret og har gitt resultater som legges merke til, forteller Østebrød.

- Det er kjekt å se at arbeidet vi gjør innen bærekraft og miljø blir lagt merke til, sier daglig leder Rolf Arne Lorentzen. 
- Denne prisen er en stor inspirasjon for oss til å fortsette vårt arbeid med å redusere klimautslippene. Prisen gir oss et stort konkurransefortrinn og enda større muligheter for å påvirke vår bransje..

Midbøe har vært sertifisert i 12 år og mangeårige arbeid har skapt de resultatene vi ser i dag. Resultatene bedriften nå kan presentere i reduksjon av eget klimaavtrykk er bare starten av arbeidet.

- Vi skal ta flere og store steg internt i egen virksomhet samtidig som vi ønsker å fremstå som et fyrtårn for egen bransje og alle våre kunder, avslutter Rolf Arne Lorentzen.