Det var på RørNorges Generalforsamlingsmiddagen 5. juni, at Marianne W. Røiseland, adm. dir. i RørNorge, var på scenen for å dele ut prisen. Hun fortalte om bedriftens utmerkelser, før hun utnevnte Midbøe som Årets Rørfyrtårn 2024.

Når man trer inn i Midbøes lokaler, merker man straks en positiv energi. Lokalet preges av glade, friske farger og en kreativ harmoni, til tross for et tilsynelatende kaos. Bedriften har engasjert en kunstner til å dekorere møterom, bord, kroker og vegger med gjenbrukte materialer, noe som gir et unikt og levende arbeidsmiljø.

Midbøe AS har tidligere fått anerkjennelse for sitt miljøengasjement, da de i fjor ble kåret til Årets Miljøfyrtårn i konkurranse med over 10 000 andre små og mellomstore bedrifter i Norge. Denne utmerkelsen har inspirert mange bedrifter, inkludert de utenfor rørleggerbransjen, til å forbedre sine miljøtiltak.

Et av Midbøes mest bemerkelsesverdige tiltak er rekrutteringen av fem kvinnelige lærlinger, noe som sender et sterkt signal om at rørleggerfaget er åpent for alle. Dette initiativet er spesielt viktig for å tiltrekke ungdom, og spesielt jenter, til yrket. Bedriften var også blant de nominerte i kåringen av Årets Lærebedrift 2024.

Midbøe fikk også nasjonal oppmerksomhet da kunnskapsministeren besøkte bedriften og oppfordret ungdom til å velge rørleggerfaget i forbindelse med kampanjen "Bli Rørlegger". Besøket ble dekket av Dagsrevyen og medier over hele landet, noe som ytterligere styrket bedriftens profil. 

Daglig leder Rolf Arne Lorentzen, og bærekraftansvarlig Runar Ullenes, fra Midbøe AS, ble ønsket opp på scenen for å motta prisen og bransjens takk for deres fremragende arbeid og innsats for rørleggerfaget. 

Midbøes dedikasjon til innovasjon, inkludering og bærekraft gjør dem til et forbilde i bransjen, og prisen som Årets Rørfyrtårn er vel fortjent.