Hensikten med workshopen er å se på hva i tidlig/konsept- og prosjekteringsfasen som hemmer og fremmer verdiskaping for byggeier, bruker og samfunn.

Målgruppen for workshopen er ledere og ansatte i bransjeforeningenes medlemsbedrifter som arbeider med prosjektledelse og forretningsstrategi.

Den en del av et internasjonalt og brukerstyrt prosjekt, VALPRO – Value Driven Procurement of Buildings and Real Estate. VALPRO er finansiert av Norges Forskningsråd og bidragsytere er Multiconsult, Statsbygg, Statoil, Arkitektbedriftene i Norge, RIF og Rambøll Norge.

Workshopen tar utgangspunkt i at byggverk i sterkere grad skal øke verdiskapningen til de som eier og bruker bygget, og at det samtidig skal møte fremtidens behov for bærekraftige løsninger. Vi vil diskutere hvordan arkitekter og rådgivere kan utvikle kommunikasjonen og forståelsen av kundens forretningsmål og hvordan de prosjekterende og kunden i fellesskap kan realisere disse gjennom gode prosjektmål og god styring. Prosjektet vil legge frem et utkast til modell for en verdistyrt prosess, og ønsker at deltagerne diskuterer og gir prosjektet tilbakemeldinger på utkastet.