Oppdateringene kan være presiseringer av hvordan forskriften kan tolkes, eller større endringer som følge av endringer i forskriftene.

Systematisering av arbeidet
Direktoratet for byggkvalitet har ansvar for å holde veiledningene oppdatert, og har lenge samarbeidet uformelt med næringen og andre aktører om oppdatering av veiledningen. Nå systematiseres dette samarbeidet, og direktoratet har tatt initiativ til arbeidsgrupper med fagfolk som skal gi direktoratet forslag til forbedring av veiledningen.

I forrige møttes fagfolk fra byggenæringen, kommuner og faginstitusjoner til de første diskusjonene om hvordan veiledningstekstene kan gjøres bedre. Direktoratet har utpekt fagfolk som skal jobbe sammen de nærmeste to årene. I 2015 utpekes nye grupper.

- Med disse arbeidsgruppene formaliserer vi oppdateringsarbeidet, og jobber strukturert og systematisk med å skape forenkling. Vi ønsker et regelverk som er lettere å forstå og lettere å følge. Da er bistand fra de som bruker og fortolker regelverket viktig. Gode veiledning skapes i samspill, sa direktør Morten Lie da han innledet på samlingen.

Direktoratet mottar forslag fra arbeidsgruppene, og et eget redaksjonsråd i direktoratet fastsetter ny veiledningstekst

– Vi ønsker bidrag fra hver enkelt og tror gruppene samme lager en bedre veileder, sa Lie.

Meningsbryting skal gi bedre veiledning
Arbeidsgruppene er bredt sammensatt. Leder i redaksjonsrådet, Øivind Rooth, håper det skaper diskusjon og høy temperatur.

- Jeg håper gruppene søker mot konsensus.  Det kan være krevende, men i den andre enden kan det bli bedre veiledning av slikt. Deltakerne må jobbe for å forstå hverandre, og prøve å skape en enighet om hvordan veiledningen bør være. Det vil øke kvalitet og tilgjengeligheten på veiledningsstoffet, sier Rooth.

Kilde:dibk.no