Det skriver bransjeforeningen på sine hjemmesider.

Marit har lang og bred erfaring som rørlegger, industrirørlegger, tekniker og prosjektleder fra flere store og mellomstore bedrifter som Norsk Hydro AS (Borealis ved Rafnes i Frierfjorden), Nordheim VVS, Brødrene Dahl AS, Drammens Rør AS og Imtech AS. Hun er utdannet VVS-tekniker fra Sørlandets Tekniske Fagskole.

– Jeg har vært mye borti forskjellige bedrifter og situasjoner, har hatt store jobber og små jobber – fra å bytte pakning hos Hansen, til store millionjobber, vært bas og hatt grossistjobb, så jeg har vært innom alle leddene i rørbransjen, sier Marit.

I tillegg har den erfarne og allsidige nye avdelingslederen jobbet med AutoCAD og hatt ansvar for KS og HMS.

De siste tre årene har Marit tilbragt i Longyearbyen på Svalbard, der hun har jobbet som prosjektleder i Imtech.

– Jeg hadde egentlig tenkt å bli her lenger, men så dukket avdelingslederjobben opp – en jobb jeg er godt rustet og egnet til med min bakgrunn. Det er ikke ofte det kommer en sånn mulighet. Jeg får her være med på å påvirke hele bransjen i Buskerud til å gjøre en fagmessig best mulig jobb – på alle områder.

Utdanning er et tema som engasjerer Marit. Hun mener at den nye generasjonen rørleggere rammes av at politikerne i reform -94 bestemte at utdanningen skulle legge mye mer vekt på teori – og dermed mindre på praksis i skoletiden.

Selv har hun tre års gymnas, VK1 Rør ved Åssiden VGS i Drammen og Sørlandets Tekniske Fagskole VVS i bagasjen, i tillegg til bred arbeidserfaring.