I septemberutgaven av OBOS-bladet kan du lese hans beskrivelse av de store omstillingene som OBOS har vært igjennom, og en oppsummering av hans tid i OBOS.

"Når dette bladet leses er jeg inne i mine siste uker som. 1. oktober slutter jeg etter nøyaktig 32 år som konsernsjef i OBOS og over 35 års ansettelse i bedriften." skriver Mæland.

”Jeg overtok som viseadministrerende direktør i OBOS i 1982. Det var omtrent samtidig med at prisreguleringen av borettslagsleiligheter ble opphevet. Det skapte en revolusjon i det norske boligmarkedet. Kanskje særlig i Oslo der boligene til OBOS og USBL sto for en stor del av den selveide boligmassen. I 1983 ble også prisreguleringen av tomter opphevet. Dereguleringen av boligmarkedet førte til at Norge fikk ett av de mest liberale boligmarkedene i verden.” skriver han.

I artikkelen skriver han at det er myndighetene som har sviktet når boligprisene er blitt så høye.

”Myndighetene har sviktet tilbudssiden i boligbyggingen. Det er blitt for komplisert og tar for lang tid. Det er for tiden viktigere at boligene bygges riktig enn at man bygger nok boliger.” skriver han.

Hele artikkelen ligger på OBOS sine hjemmesider