Norge har tatt inn EUs forordning om visse fluorholdige klimagasser (EF Nr. 842/2006) og tilhørende forordninger i produktforskriften kapittel 6a om regulering av fluorholdige stoffer

En konsekvens er at det innføres krav om sertifisering av personell og bedrifter som arbeider med kuldeanlegg, klimaanlegg og varmepumper.

Må sertifiseres innen 1. september 2013
Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) bygger nå opp sertifiseringsordningen, med bistand fra Isovator AS. Klif har beregnet kapasitet for å sertifisere alle relevante aktører.

1. september 2013 er satt som siste frist for å få sertifikatet i henhold til forordningen.

Klif vil kontrollere
For å sikre at sertifiseringskravet i produktforskriftens kapittel 6a  overholdes, vil Klif kontrollere bedrifter som håndterer fluorholdige klimagasser.

For øvrige underforordninger på brannslukkingssystemer, motorvogner, høyspentbrytere og løsemidler, vil oppfølging av sertifisering iverksettes så snart alle relevante aktører har fått mulighet til å sertifisere seg.

Aktørene må skaffe seg sertifikatet:
- Relevante aktører er selv ansvarlige for å skaffe seg nødvendig sertifikat gjennom sertifiseringsorganet Isovator AS innen fristen 1. september 2013.
- Klif forventer økt pågang for å få utstedt sertifikat når fristen nærmer seg. Vi vi anbefaler at aktørene er ute i god tid.