Lyngsons virksomhet i Norden drives allerede gjennom selskapene Epecon AB i Sverige og Lyngson AS i Norge.

- Det er med glede jeg ønsker Vasatherm velkommen til Lyngson Group. Oppkjøpet av Vasatherm er i tråd med vår strategi om å utvide vårt tilbud innen produkter for vannbåren varme og komfortkjøling. Gjennom Vasatherm kan vi nå tilby høykvalitets og prosjekttilpassede produkter for komfortkjøling, sier Erik Hultman, administrerende direktør i Lyngson Group i en pressemelding.

Vasatherm ble grunnlagt i 1987, omsetter for ca SEK 30 millioner og har 6 ansatte ved kontoret i Haninge, sør for Stockholm. I tilknytning til kontoret ligger selskapets utviklingslaboratorium, som muliggjør effektiv produktutvikling og lydmåling av både standardprodukter og spesialtilpassede prosjektprodukter. Vasatherms produkter bidrar til et avkjølende og stille inneklima i mange bygninger rundt om i Norden, som kontorer, sykehus, hoteller og museer.

Vasatherm AB skal drives som et selvstendig selskap innenfor Lyngson Group. Jan Andersson fortsetter som administrerende direktør i Vasatherm AB og beholder en liten eierandel i selskapet.