Han forteller at de startet med Thermia, og hadde marked i nesten hele Norge. Etter hvert ble selskapet representant for ITV, et par andre svenske produkter samt franske Technibel.

Men utviklingen i Energisentrum  gjorde at de så seg om etter andre produkter, og dette førte selskapet i kontakt med tyske Waterkotte og italienske Riello.

- Tyskerne var genuint interesserte i oss og vårt marked og var lydhør og samarbeidsvillig. At vi selv kunne kommunisere på tysk gjorde dette atskillig lettere, forteller Eddie Kalvatn til VVSforum. Energisentrum holder til i Skodje i Møre og Romsdal, eller nærmere bestemt på Sunnmøre.

Han forteller videre at Waterkotte hadde produsert varmepumper fra tidlig på 1970-tallet.

Allerede på denne tiden leverte de væske/vann varmepumper som var utekompensert og som lagde prioritert tappevann, noe vi var vant med fra de svenske.

- Varmepumpene fra Waterkotte var komplett med sirkulasjonssystem og ekspansjonssystem og gjorde alt det vi ønsket og var vant til, pluss mer, sier han. Sakte men sikkert ble det bygget opp en bedrift med produkter man kunne regne med i konkurransen med andre. Etter hvert fikk de godt fotfeste. Ikke minst fordi de hadde dyktige og svært interesserte medarbeidere. Og Waterkotte konsentrerte seg om varmepumper, ikke alt mulig annet i tillegg, sier Eddie Kalvatn.

- Og de har god kontroll på styringer og SD-anlegg i tillegg. Produktspekteret går fra de minste boligvarmepumpene til riktig store maskiner for næring og industri, og i de senere år med stor suksess også luft til vann, sier han.

- Produktutvikling har stått sterkt og pågått hele tiden vi har kjent de, med innførsel av Ai1 konseptet allerede i 2001 – Ai1 = all in one = alt i ett…hvor også en diger 250 liters varmtvannstank var inkludert i kabinettet i tillegg til alt det andre man trenger. Ingenting skulle monteres på vegger eller i tak i tillegg annet enn selvfølgelig kuldebærer og varmebærer. Flere utgaver av Ai1 har kommet til med noen års mellomrom og siste totale makeover kom i fjor med helt ny regulering, nytt kuldemedie R410A, elektronisk ekspansjonsventil etc. Det ble innført og testet ut en mengde nye komponenter som man nå finner igjen i den totalt helt nye serien av varmepumper, Waterkotte Eco Touch, forteller en ivrig Eddie Kalvatn.

Og han legger til:

- EcoTouch er designmessig en perle, eller mer som et perlekjede med flere modeller og løsninger. Derfor fikk de tidlig også en designpris for dette. I tillegg er det som vanlig lagt vekt på servicevennlighet, funksjonalitet (grensesnitt), økonomi, miljøvennlighet og besparelser i toppklassen. EcoTouch ble presentert for en krets på knapt 400 personer i midten av februar i år, og da hadde ikke engang de fleste ansatte i fabrikkene sett produktene.

I tillegg representerer Energisentrum AS Riello SpA, som er en kjempestor italiensk aktør med et enormt utvalg av klimatekniske produkt.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
[bildec]2013/21/qxd72548db[/bildec]

– Vi har levert flere tusen Riello luft/luft varmepumper i løpet av de siste 14 årene i tillegg til Riello luft/vann varmepumper fra 4 til 150kW og en del større Riello væske/vann varmepumper.

Det er Møre og Romsdal, og deler av nabofylkene som er selskapets hjemmemarked for entreprenørvirksomheten. Og det er her Energisentrum utfører service, vedlikehold og nyinstallasjoner på det meste innen kjøl og frys. Waterkotte og Riello produktene selges derimot over hele landet. Det er for eksempel lenge siden de monterte de første Waterkotte og Riello maskinene flere steder i Finnmark.

- Og langs kysten helt til Kristiansand har vi  alltid hatt godt fotfeste, sier Eddie Kalvatn.

-Ja, vi har lang erfaring og har lært at vi ikke skal gi oss før et problem er løst! Vi utfører service hos matvarebutikker i de fleste kjeder, hoteller, restauranter, kiosker, bensinstasjoner, kort sagt over alt hvor der finnes en kuldeteknisk innretning av noe slag. Vi leverer også en god del aircondition til kontorer og butikker samt dataromkjøling, både direkte eller i samarbeid med flere kjente ventilasjons- og inneklimafirmaer i distriktet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
[bildec]2013/21/6mp7254xis[/bildec]
Waterkotte betjeningspanel.

-Gode produkt, gode priser og kort responstid har gjort oss til en attraktiv partner, selv for andre kuldefirma som gjerne benytter produktene våre eller de tjenester vi tilbyr! I tillegg så prøver vi å være flinke til å oppdatere hjemmeside og Facebooksiden vår jevnlig med interessant informasjon.

Til slutt sier Eddie Kalvatn at Energisentrum hele tiden er interessert i nye forhandlere, både nord i landet, Midt-Norge, og hele kysten nedover til Sørlandet.

Bedrifter med solid kunnskap innen kulde, elektro eller VVS kan bli gode samarbeidspartnere, avslutter han.

Men skynder seg å legge til: - Det er svært lenge siden vi satte opp det første solpanelsystemet hos oss og nå er solenergi begynt å bli interessant også hos den vanlige huseier. Vi har tilgang på et stort utvalg av produkter og systemer via våre to hovedleverandører.

[bildec]2013/21/sn7254tfk[/bildec]
Waterkottes nye Eco Touch mecd integrert tappevannsbereder.