OBOS i torsdag sin årlige Boligkonferanse. Stortingsrepresentant og boligpolitisk talsmann for Høyre, Michael Tetzschner, møtte statssekretær Anne Beathe Tvinnereim (Sp) til debatt.

- Høyre lover full gjennomgang av TEK10. Vi må se på dagens krav om universell utforming, om det bør være grunnlag for dispensasjonsordninger. Det må bli lettere å innrette seg rasjonelt, sa Tetzschner, referert av Estatenyheter.no.

- Det er behov for å forenkle byggeprosessene. Vi ønsker å bidra til dette ved å frita enkelte tiltak for søknadsplikt, så lenge tiltaket er innenfor reguleringsplanen, sier Tvinnereim.

- Regjeringen har hatt flere år til å komme med slike tiltak. Det er typisk at regjeringen kommer på banen nå som det er valg, repliserer Tetzschner.

Sjefen for Huseiernes Landsforbund, Peter Batta, var også til stede i salen.

- Jeg etterlyser flere tiltak for å få fart i boligbyggingen. Blant annet ser jeg ikke poenget ved at det skal vernes om kornåkre som ligger midt i sentrum, i stedet for å bygge boliger på disse arealene. Jeg bor selv i Ski, hvor det ligger en åker som nærmeste nabo til togstasjonen i sentrum, sier Batta med klar adresse til Sp-representant Tvinnereim.