Den Sandefjord-baserte byggevareprodusenten Litex, som har spesialisert seg på å produsere og levere produkter til våtrom, er slått konkurs, skriver bygg.no

Styreleder Erik Thorbjørnsen i Litex sier til Byggeindustrien at bedriften over flere år har hatt store utfordringer og negative resultater.
– Vi har rett og slett ikke klart å skape stor nok etterspørsel for produktene våre, og har dermed ikke lyktes med å oppnå en lønnsom drift, sier han.
Produktet som bedriften har blitt bygget rundt, er en damptett membranplate for bad og våtrom.

Det siste halvåret har Sandefjord-bedriften også blitt et offer for store valutasvingninger som har gjort importen av både innsats- og handelsvarer langt dyrere for byggevareprodusenten.
– Vi har kun mulighet til å endre prisene våre hos de store byggevarekjedene et par ganger i året, og på grunn av den svekkede kronen har vi endt opp med et prisetterslep.

Jobber for å etablere nytt selskap
Bygg.no skriver at bobestyrer Tor Erik Heggøy i Tenden advokatfirma opplyser at gjelden, som i hovedsak er til diverse banker, ligger på rundt 40 millioner kroner.

Heggøy forteller videre at man i dette øyeblikk jobber med å få til en overtakelse av bedriften, slik at produksjon og drift kan fortsette.
– Det er et mål for konkursboet å få til akkurat det, bekrefter han.