Gabrielle Bergh, BIM-manager i LINK arkitektur AS og nestleder for styret i buildingSMART Norge.
– Dette er en stor milepæl for oss og vi ser det som en enorm fordel å kunne implementere en felles plattform for kjennskap og forståelse av åpenBIM. Både i vår egen virksomhet og ute hos våre oppdragsgivere, sier Gabrielle Bergh, BIM-manager i LINK arkitektur AS og nestleder for styret i buildingSMART Norge.

Kurset  - som er bygd opp internt - hadde knyttet til seg en rekke eksterne foredragsholdere fra andre deler av en mangeslungen byggenæring.

- Blant andre bidro programvareleverandøren Rendra, byggherre Statsbygg, entreprenør Skanska og rådgiver Multiconsult til innholdsrike og inspirerende dager med mye spennende BIM-påfyll til de tolv entusiastiske og aktive deltagere fra arkitektkontorets «Team Oslo» og «Team Fredrikstad.» Kursdeltagerne fikk en grundig innføring i de respektive modulene i buildingSMART Norges omfattende læreplan, i tillegg fikk deltagerne også brynt seg på ervervet kunnskap gjennom praktisk problemløsning i relevante prosjekter, med mulighet for å lufte egne erfaringer og problemstillinger, skriver selskapet i en melding. 

– Vi ser nytte av - og ikke minst mulighet til - å få dette implementert i våre prosjekter etter behov. Vi har etter dette en enda mer oppegående kompetanse for å kunne gi råd til våre kunder, sier Bergh, som forsikrer oss om at diplomene vil bli brukt aktivt, sier Bergh.

–  Sertifiseringene vil bli benyttet aktivt i både markedsføring og salg. Det vil også bli viktig for oss trekke dem fram når det kommer til anbud og prekvalifisering. Jeg tror vi vil oppleve at sertifiseringene vil gi oss en reell, komparativ fordel i forhold til arkitekter, ingeniører, entreprenører og byggherrer, som ikke har gått gjennom tilsvarende kursing, avslutter Bergh.

Bergh både håper og tror at arkitektkontoret på denne måten er med og videreutvikler en samlet forståelse for betydningen av åpen BIM i fremtidens byggeprosjekter i fremtiden. En utvikling LINK gjerne vil ligge i front av, forsikrer hun.