Lindab introduserer nytt produkt på VVS-dagene:
SR Roller, for hurtigere, enklere og mer ergonomisk kapping av ventilasjonskanaler.

Lindabs nye SR Roller er et produkt som gjør kapping av store ventilasjonskanaler, Ø 315-1250 mm, enklere, hurtigere og mer ergonomisk.

En stor del av ventilasjonskanalene kappes ute på byggeplassen.

SR Roller forenkler dette arbeidet betraktelig. Kanalen plasseres på SR Roller slik at den enkelt kan rulles for å markere riktig lengde før du kapper kanalen. En annen fordel er at den minsker behovet for gulvplass.

Smarte IT-løsninger for konstruksjon og beregning av komplette ventilasjonsanlegg.

Lindab IT Solutions er en programvarepakke for konstruksjon og beregning av komplette ventilasjonsanlegg. Med disse programvarene kan vi bidra til å redusere konstruksjons- og installasjonsfasen, minimere risikoen og skape bedre løsninger. Programpakken består av:

•    CADvent - en objekt-orientert AutoCAD© applikasjon som inneholder komplette verktøybokser for tegning, dimensjonering, kalkulasjon, materialuttak og presentasjon av komplette VVS anlegg.

•    DIMcomfort – et program spesialisert på dimensjonering av til- og fraluftsventiler utifra krav til lydnivå, trykk, temperatur mm. I DIMcomfort tas det hensyn til termiske hastigheter og muliggjør allerede på beregningsstadiet å kontrollere fare for trekk i oppholdssonen. Dette gjøres ved at programmet tar hensyn til samspillet mellom ventilens strålehastighet og de konveksjonsstrømmer man har i rommet.

•    DIMsilencer – et produktvalgs- og dimensjoneringsprogram for Lindabs lyddempere som tilfører utførlig beregningsstøtte for effektiv lyddemping av kanalsystem. Utifra brukerstyrte krav foreslår programmet fleksible produktalternativ.

•    TEKNOsim – et program for letthåndterlig, hurtig og nøyaktig klimasimulering og som inkluderer  alle Lindabs vannbårne klimaprodukter

Om Lindab-konsernet:
 
Lindab er et internasjonalt konsern som utvikler, produserer og markedsfører produkter og systemløsninger av stål og tynnplater for byggeindustrien.
 
De to foretningsområdene, Profile og Ventilasjon, tilbyr komplette løsninger for byggesystem og inneklima. I tillegg tilbyr Lindab  bygge- og ventilasjonsskomponenter for alle typer av bygg.
 
Lindab er notert på OMX Nordic Exchange, Stockholm, Large Cap under navnet "LIAB".
 
Lindab-konsernet omsatte for 9,3 miliarder SEK i 2007 og har ca 5 000 medarbeidere i 30 land. Hovedkontoret ligger i Grevie, utenfor Båstad i  Skåne.

Under VVS-dagene har selskapet stand D01-06.

Mer på www.lindab.no