Fra det øyeblikket Martin så UltraLink VAV-spjeldet, visste han at det var kjærlighet ved første blikk. "Hvis tenåringsjenter kan gjøre det for sminke og klær, hvorfor kan ikke en enkel Drammenser gjøre det for VAV-spjeld og god luft?" sier Endre Nybråten, markedssjef i Lindab. Som en ny "Airfluenser", har Martin allerede begynt å brainstorme ideer for hvordan han kan øke forståelsen for verdien av godt inneklima, særlig når det kommer til eldre bygg.

Martin McGloins motivasjon
- Da jeg først så UltraLink spjeldet under NemiTek sine NordNorske VVS-dager, var det som å se lys i enden av ei ventilasjonssjakt. Jeg tenkte straks: dette er løsningen! Når vi vet at 97% av bygg fra før 2010 trenger å oppgraderes for å møte nye energikrav, ifølge Europakommisjonen, er det tydelig at vi trenger innovative løsninger som UltraLink på markedet, sier Martin McGloin med entusiasme i en pressemelding.

UltraLink - mer enn VAV

UltraLink benytter ultralyd for å måle luftmengder, en teknikk som eliminerer problemene med støv og tetthet som ofte påvirker tradisjonelle målekors.
- Men det som virkelig gjør UltraLink spesiell, forklarer Martin, er dens evne til å fungere som en romregulator kombinert med VAV-motoren. Det er som hjernen i et system som muliggjør behovsstyring av luft, varme og kjøling til et rom eller sone.

- Det ligger betydelige besparelser her. Tradisjonelt har konvertering fra CAV (Constant Air Volume) til DCV (Demand Controlled Ventilation) vært sett på som omfattende rehabiliteringsprosjekter, men med UltraLink har vi forvandlet det til et enkelt, men effektivt ENØK-tiltak. Dette krever kun noen kirurgiske inngrep i de eksisterende ventilasjonskanalene. Og med Airthings' trådløse sensorer, blir oppgraderingen ikke bare enkel, men også en intelligent løsning som enhver byggeier burde vurdere, sier Martin.

Luftig Innovasjon
Dette er ikke et luftslott, men en konkret strategi for å gi eldre bygg verdigheten tilbake. "Det er en skandale at så mange tusen bygg der ute lider med konstante luftmengder, når det med enkle grep kan bli behovstyrt," legger Martin til. Lindab planlegger å sende ham på en Norgesturné for å frigjøre byggene fra dårlig inneklima.

- Hos Lindab har vi alltid vært opptatt av innovasjon, men dette må være første gang i VVS-bransjens historie at vi har en dedikert 'Airfluenser'. Det er tross alt mye mer praktisk og energieffektivt enn sminke og energidrikke. Martin bringer et frisk pust av luft inn i en ellers, til tider, støvete industri, sier Stefan Myhre Pettersen, salgssjef Lindab.