Den Internasjonale Olympiske Komité har igjen sagt ja til Lillehammer. Men denne gangen for å arrangere de olympiske leker for ungdom i 2016. Arrangementet vil trekke omtrent 1000 deltagere til Lillehammer i tillegg til publikum og presse. I den forbindelse har Usbl har sammen med Studentsamskipnaden og IOC planlagt en deltagerlandsby med 360 nye boliger som skal stå ferdig før startskuddet går.

– Det er planlagt en deltagerlandsby på Stampesletta med 360 nye boliger som skal stå ferdig til Ungdoms-OL. Studentskipnaden skal bygge 300 som skal brukes som boliger for Høgskolen i Lillehammer i ettertid, mens Usbl skal bygge 60 som skal leies ut til Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer, sier Pål Sjetne som er daglig leder i Usbl Lillehammer.

Ferdig til skolestart i 2014
Usbl er engasjert i forprosjektet sammen med Studentsamskipnaden, og det første byggearbeidet vil igangsettes våren 2013.

– De 360 studentboligene er gull verdt for Lillehammer, sier Pål Sjetne.

108 millioner fra IOC
IOC legger hele 108 millioner kroner på bordet for å få bygd boligene, hvilket tilsvarer et tilskudd på 300 000 kroner, mens Lillehammer kommune har gitt gratis tomt. Klausulen fra kommunens side er at dette skal brukes til studenter i Lillehammer i ettertid, mens klausulen fra IOC er at de skal kunne brukes for idrettsungdom i hele verden i skolens friperioder.