- Akershus Energipark har Norges første storskala solfangeranlegg, med nærmere 13000 kvm solfangere utplassert. Vi har vært så heldige å få til en omvisning i solfangeranlegget med ansvarlig driftstekniker Torbjørn Kvammen fra Akershus EnergiPark forteller Hanne Ninnia Teigen, leder for kursavdelingen til Skarland. - Kurset holdes 29. og 30. Oktboer, og driftstekniker Kvammen har frivillig valgt å avbryte sin ferie for å vise våre kursdeltakere rundt. Det vitner om et enormt engasjement, og vi føler oss utrolig heldige som har fått til en avtale med EnergiParken, forteller hun videre.

Det lille ekstra
Å legge Solkurset til Solfangeranlegget på Lillestrøm er del av en større strategisk plan hos Skarland Press Kurs og Konferanse.
- Vi ønsker å gi alle våre kursdeltakere og kunder merverdi og gode opplevelser når de melder seg på våre kurs. Samarbeidet vi har fått til med Energiparken er et utmerket eksempel på dette. Et teoretisk kurs får en helt ny dimensjon når man kan flette inn en spesialtilpasset omvisning som er relevant for kurset.

Førstemann til mølla
- Derfor ønsker vi i fremtiden å bruke lokaliteter som har faglig relevans eller tilknytning til kurset som skal holdes, ideelt sett steder som også er interessante i seg selv og som kan kombineres med omvisninger. På denne måten blir stedet vi er på en del av kurset, forteller Hanne og fortsetter - Vi er i dialog med flere interessante samarbeidspartnere på dette området, så våre kursdeltakere har mye å se frem til. Hun ber samtidig potensielle kursdeltakere å merke seg at disse lokalitetene ofte har noe mindre kapasitet enn tradisjonelle konferansesentre, og dermed er det en risiko for at det raskt blir utsolgt. - Så det kan lønne seg å være tidlig ute med påmeldinger, avslutter Hanne.

Solkurset  med solenergiekspert Lars Andrén tar for seg den siste teknologien innen solfangere, samt at systemppbygging og kombinsajonsløsninger presenteres. Deltakerne får en introduksjon i hvilke forutsetniner solvarmen har i boligblokker, nærvarmeanlegg, privathus, oppvarming av utendørs bad, samt beredning av varmtvann i campinganlegg og idrettsplasser.

Kurset vil ta for seg muligheter, teknikk og noen eksempler på hvordan anlegg kan bygges opp, og det økonomiske aspektet vil også belyses.