Nåværende daglig leder i Lavenergiprogrammet, Solveig Irgens, begynner i ny jobb i som seniorrådgiver Direktoratet for byggkvalitet 1. februar. Hun begynner i avdelingen for Byggeregler og digitalisering i DiBK, hvor skal hun jobbe med å utvikle verktøy for læring innenfor både energieffektivisering og andre tema knyttet til byggkvalitet.

Lavenergiprogrammets lever videre i nye hjem - blant annet hos Direktoratet for byggkvalitet (DiBK), NITO,Tekna og NDLA.

I statsbudsjettet for 2018 bevilget regjeringen 6,8 millioner kroner slik at Direktoratet for byggkvalitet kan videreføre Lavenergiprogrammets kompetansearbeid. Direktoratet for byggkvalitet har også tatt over fagansvaret for energi og miljø fra Husbanken og fått en tydeligere rolle som kompetansesenter for byggkvalitet.

Som et ledd i videreføringen av Lavenergiprogrammet vil Direktoratet for byggkvalitet fortsette å arrangere fagtreff for håndverkere i samarbeid med byggevarehandelen og andre aktører i byggenæringen. I 2018 vil også DiBK samarbeide med Faggruppen bygg og anlegg i NITO og Tekna om å flytte nettsidene Lavenergiprogrammet har utviklet om prosjektering av energieffektive bygg til deres nettsider.

Inviterer deltagerne i Lavenergiprogrammet til mer samarbeid
Noe av det første som skjer etter nyttår er at Direktoratet for byggkvalitet vil arrangere et møte med alle aktørene som deltatt i  Lavenergiprogrammet de siste ti årene.

– Det samarbeidet byggenæringen og statlige etater har hatt gjennom Lavenergiprogrammet er verdt å bygge videre på. Det vil kanskje få en annen form enn i Lavenergiprogrammet, og det er jo noe av det vi ønsker å diskutere med de ulike aktørene som har deltatt, forteller fagansvarlig for energi og miljø i DiBK, Ingunn Marton.

Samarbeidspartnerne i Lavenergiprogrammet de siste 10 årene har vært:
Byggenæringens Landsforening (BNL)
Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF)
Norske Arkitekters Landsforbund (NAL)
Arkitektbedriftene
Hovedorganisasjonen Virke
Norsk Teknologi /NELFO
El- og IT-forbundet
NVE
Husbanken
Statsbygg
Enova
Direktoratet for byggkvalitet