Er fagskolestudentene fornøyde med kvaliteten på utdanningen sin? I dag legges resultatene fra den første nasjonale undersøkelsen om studiekvalitet for fagskoleutdanningene frem. Det skjer på en NOKUT-samling i formiddag.

Hva er en typisk fagskolestudent?
Hvilke forskjeller finner vi mellom ulike utdanningstilbud?
Hva mener fagskolestudentene er bra, og hvor ligger de største forbedringsområdene?

For å kommentere og diskutere dette i dag var kommer blant annet statssekretær Atle Simonsen fra Kunnskapsdepartementet; Terje Mørland, direktør i NOKUT, Annelise Kiønig, rektor for Fagskolen Kristiania, og Christoffer Blaalid, fungerende leder for  Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF). Det kommer også studenter og ansatte fra ulike fagskoler som skal samtale om resultatene fra undersøkelsen.

Hva er studiebarometeret for fagskolestudenter?
I april 2018 gjennomførte NOKUT for første gang en nasjonal undersøkelse om studiekvalitet som ble sendt ut til ca. 13 500 fagskolestudenter på til sammen 544 utdanningstilbud gitt av 78 fagskoler.

Resultatene fra undersøkelsen publiseres på www.studiebarometeret.no. Dette er en portal hvor studenter og utdanningsinstitusjonene blant annet kan se på og sammenligne studenters opplevde studiekvalitet på ulike studieprogram.