– Hensikten er å inspirere masterstudenter til å skrive masteroppgaver som kan gi bedre kunnskap om et problem eller bidrar til å utvikle gode, miljøvennlige løsninger, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad i GK.

– Som en ledende aktør i Norden er det viktig for oss at vi kan bidra til faglig utvikling, samt at energieffektivisering og et bedre miljø er bærebjelker både i vår forretnings- og samfunnsansvarsstrategi, utdyper Valen-Sendstad.

Ideen til masteroppgaven bør være relatert til GKs forretningsområder, men ikke til GK som selskap. Den bør omfatte et eller flere av temaer som energisparing eller energieffektivisering, miljøfremmende tiltak, installasjonsvennlighet, innovasjon, livsløp og pris- og kostnadsbetraktninger.

– Dette er et fantastisk godt initiativ, som helt sikkert vil bli svært populært blant studentene på ingeniørstudiene, sier professor Oddbjørn Sjøvold, Energi & Miljø, Fakultet for Teknologi, Kunst og Design ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

– GK håper Miljøstipendet vil virke som en stimulans for ingeniørstudenter til å ta en mastergrad. Vi ønsker at flere enn i dag skal ta steget fra fullførte bachelorstudier til å gjennomføre en master, sier Valen-Sendstad.

Det er mer enn ideen til selve masteroppgaven som teller når mottakeren skal velges. Studenten må kunne vise til gode resultater og utvikling på bachelorstudiet, samt ha oppnådd en god karakter på prosjektoppgaven.

I tillegg vektlegges personlige egenskaper som engasjement, kreativitet, ansvar og evne til å fullføre.

Søknadsfristen er 20. juni og vinneren offentliggjøres under åpningen av Miljøhuset GK 23. august.

For mere informasjon om GKs Miljøstipend, se også: www.gk.no