I tillegg mente entreprenøren at konkurransegrunnlaget inneholdt ulovlige tildelingskriterier. Entreprenøren gikk til sak, men tapte i to rettsrunder.

Dette skriver Undervisningsbygg i en pressemelding. 

Både dommen i tingretten og lagmannsretten slår fast at oppdragsgiver har anledning til å vektlegge planlagt prosjektgjennomføring som tildelingskriterium. Det vil si en plan for gjennomføring og tilbudt personells kompetanse, samt erfaring fra tidligere relevante prosjekter. Lagmannsretten la deretter til grunn at entreprenørens tilbud ikke hadde synliggjort kompetansen til prosjektets tilbudte personer. Undervisningsbygg hadde derfor ikke bygget på en uriktig forståelse av tilbudet og den vedlagte dokumentasjon. Tilbyder bærer selv ansvaret og risikoen for at tilbudet er uttømmende og entydig, forteller juridisk rådgiver Eivind Thoresen i Undervisningsbygg.

Etterfølgende uttalelser fra entreprenøren om hvordan byggeprosjektet var tenkt gjennomført, samt erfaring utover hva som fremgikk av tilbudet, kan man ikke ta i betraktning.

I tillegg til uklarheter rundt bemanning i prosjektet, var fremdriftsplanen i anbudet ikke detaljert nok sammenlignet med andre leverte tilbud. Det er ikke tilstrekkelig å bekrefte byggherrens forslag til fremdrift så lenge andre leverandører har fremlagt detaljerte fremdriftsplaner. I og med at bygget skulle stå ferdig til skolestart som så mange andre av Undervisningsbyggs prosjekter, var det særlig viktig å kontrollere at entreprenøren hadde foretatt konkrete vurderinger rundt tidsaspektet.

Entreprenøren hevdet i tillegg at de burde oppnådd samme rangering som i en tilsvarende konkurranse de hadde deltatt i hos Undervisningsbygg i samme periode. Entreprenøren hadde levert tilnærmet identiske tilbud på begge prosjekter. Lagmannsretten er imidlertid klar på at slike sammenligninger ikke vil være relevant, ettersom hvert prosjekt er forskjellig og tilbudenes rangering alltid vil være avhengig av kvaliteten på innkomne tilbud i den konkrete konkurransen.

- Vi var litt forundret over at selskapet anket dommen fra tingretten siden dommen var såpass tydelig på alle punkter, sier prosjektleder Christian Einerkjær. Han var prosjektleder for byggeprosjektet og fortsetter: Vi konstaterer at lagmannsretten i stor grad refererer til tingrettens dom og er fornøyde med at våre vurderinger i anbudskonkurransen var riktige. Vi investerer for milliardbeløp hvert år i Oslo og er avhengige av å fremstå forutsigbare og i tråd med gjeldende regelverk slik at vi får inn tilstrekkelig med anbud på hvert prosjekt, samt opprettholder en god dialog med markedet.