Sertifiseringsordninger er frivillige og skal evaluere et prosjekt fra idéfase til driftsfase. Mest utbredt er sertifiseringsordninger for bygninger. Nå kommer imidlertid verktøy også for større byområder.

BREEAM
Den norske tilpasningen av BREEAM for bygninger ble lansert i fjor av NGBC, og flere eiendomsaktører har besluttet at BREEAM NOR skal sette miljøstandarden for deres bygg. BREEAM for områder – BREEAM Communities  – er et prosessverktøy for helhetlig områdeutvikling. Foreløpig finnes ingen nordisk tilpasning, men verktøyet prøves ut i flere prosjekter. 

DGNB
DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) lanserer i juni 2012 DGNB City District. Ordningen er av de nyeste systemene på markedet og hevder å skille seg fra øvrige sertifiseringsordninger gjennom stor metodefrihet og ved at de ulike aspektene av bærekraft vektes likt (økonomisk, økologisk og sosiokulturell bærekraft). Danske Green Building Council har valgt DGNB som det offisielle danske sertifiseringssystem for bærekraftig bygging.

FutureBuilt har invitert Helen Pineo, Breeam Communities Manager i BRE Global og Adrian August Wildenauer, International System Development, DGNB til konferansen for å presentere disse to høyaktuelle verktøyene for bærekraftig by- og områdeutvikling.

Hvilken metode passer best for norske forhold, er blanet annet et av spørsmålene som stilles?

Konferansen holdes 7.-8.juni på Vulkan i Oslo.