- Vi har observert arbeidet til Ingeborg-nettverket en stund, mens vi parallelt har bygd opp vår egen stab med flere jenter, sier Helene Haugen, Key Account Manager i Tapwell AS. - I våres ble vi sølvpartner til Ingeborg-nettverket, som har stort fokus på rørleggeren. De har gjort en formidabel innsats gjennom sju år, et arbeid vi ønsker å ta videre ved å løfte bransjen som helhet. Det vil føre til at det blir større rift om stillingene som skal fylles; det være seg damer eller menn, som vil gi tilsig av enda flinkere folk. Det er kjernet i dette initiativet. 

Tapwell AS har selv fem ansatte kvinner, som representerer alt fra lager til økonomi og salg.

Saken fortsetter under bildet:
Tapwell Helene og Benja-1.jpg

Bildet: Tapwells Helene Haugen og inspirator og foredragsholder Benja Stig Fagerland.

- Vi vet at når også damene blir interesserte i faget, skaper det økt attraksjon. Vi ønsker derfor å ha fokus på alle funksjoner og roller i faget; det være seg innen logistikk, i butikk, ledelse, designere, prosjektledere, rørleggere etc. Målet er at det skal dannes et kvinnenettverk på tvers av alle fagene innen VVS-bransjen som kan spre det glade budskapet. Rørbransjen er attraktiv for alle og sammen vil vi vise det og fortelle det til flere. Denne aftenen var i så måte en svært god start! 

Italiensk tema

Tapwell leverer italienske blandebatterier, derfor var det naturlig med italiensk tema hele kvelden. I tillegg til italiensk mat, ble det servert et flammende innlegg om kvinner, ledelse og forbrukermakt av Benja Stig Fagerland, en prisbelønnet foredragsholder som har inspirert kvinner i en årrekke. Og selvsagt ingen fest uten musikk, her var det både DJ og live-rytmer som pirret dansefoten. 

Saken fortsetter under bildet:
Tapwell - VVSEksperten -1.jpg

Bildet: Kristin Engely, Heidenreich, Birgitte Tunheim, VVS Eksperten, Line Andersen, Heidenreich, Hilde Hoel, Officeworks,Susanne Gantzel, VVS Eksperten.

- Her er det representanter fra hele næringskjeden og alle posisjoner i rørbransjen. Og selv om vi er konkurrenter i noen settinger, er det masse vi kan lære av hverandre. Det er slik vi både utvikler oss selv og driver bransjen framover. Jeg er strålende fornøyd både med frammøtet og engasjementet, og jeg er glad for det tette samarbeidet med Ingeborg-nettverket, fastslår hun.

Saken fortsetter under bildet:
Tapwell - Rørkeggersentralen -1.jpg

Bilde: Gry Ludvigsen, Rørleggersentralen AS, Leif Erik Haaland, Tapwell, Tiril Seigerud, Rørleggersentralen AS, Andrea Ludvigsen,Rørleggersentralen AS.

- Fantastisk initiativ

- Makan til fest! Den vekket alle sanser og viste at fest med bare kvinner kan være både storslått, morsom, inspirerende og ikke minst rørende for mange - fordi de treffer hverandre i festlig lag, sier Eli H. Heyerdahl Eide, fagsjef i Rørentreprenørene Norge og leder av Ingeborg-Nettverket. 

Saken fortsetter under bildet:
Tapwell - opplæring -1.jpg

Bildet: Lene Axelsson, Dpend VVS, Elin Moer Brænne, Opplæringskontoret for rørfaget, Vestfold, Anne-Gina Kristoffersen, Opplæringskontoret for bygghånsverskfag i Viken, og Marie Linn Havsgård, Chr.Vestrheim AS 

- Det å kunne samle kvinner i rørbransjen er den viktigste rollen til våre sølvpartnere, å sørge for arenaer med innhold som skaper grobunn for bekjentskap og nettverksbygging. Det er våre partnere som er avgjørende for hvor langt vi i Ingeborg vil nå i å påvirke rørbransjens utvikling når det gjelder rekruttering av kvinner til rørbransjen. 

- Jeg tror at om vi skal klare å beholde kvinnene i bransjen, og få glede av alt det mangfold på en arbeidsplass betyr, så må vi sørge for at kvinnene trives og får bli kjent - man blir fort litt ensom når alle eller de fleste kollegaene dine er menn. Så frem til kvinneandelen er på et akseptabelt nivå må vi legge tilrette for gode møteplasser.

- Mange av rørleggerne og læringene som var på festen er over seg av begeistring og håper bransjefester heretter blir på dette nivået!

Tapwell - fest 5-1.jpg