Storsatsingen "Kuben yrkesarena", landets største satsing på yrkesutdanning, er nå i ferd med å reise seg.

Osloskolens storsatsning på yrkesfag reiser seg nå på Risløkka. Bygget er tett og innvendige arbeider er i full gang. Alt er i rute til skolestart 2013.

Det 42 000 m2 store bygget skal gi plass til 1300 elever og studenter og over 200 ansatte. I tillegg planlegger Utdanningsetaten å leie 6000 m2 i nabobygget for å kunne øke kapasiteten for studiespesialisering med 450 elever.

Kuben yrkesarena skal inneholde Kuben videregående skole, Fagskolen i Oslo og Lærlingsenter for byggfag. Den videregående skolen vil tilby utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, teknikk- og industriellproduksjon, elektrofag, design og håndverk, helse- og sosialfag, IKT servicefag og studiespesialisering. Fagskolen i Oslo tilbyr ett- til toårige yrkesrettede utdanninger som bygger på fag-/svennebrev innen tekniske fag eller helse- og sosialfag. Lærlingsenteret gjennomfører kurs og opplæring for lærlinger, og har prøvestasjoner for gjennomføring av fag-/svenneprøver.

All utdanning på Kuben skal utvikles og gjennomføres i tett samarbeid med arbeidslivet. Det gjelder også TAF-tilbudet (spesiell eller generell studiekompetanse og fagbrev i løpet av fire år) og studieforberedende utdanningsprogram med entreprenørskap og teknologi. Tanken er å tilby praktisk vinklede og arbeidslivsnære utdanningsløp også for fremtidige ingeniører, og andre som sikter mot teknologisk orienterte høgskoleyrker.

Kilde: bnl.no