- Ved denne sammenslåingen får vi umiddelbart et større geografisk markedsområde, og vi utnytter ressursene på en bedre måte. BAS vil være tungt representert i Rogaland, på Sørlandet, Østlandet og i Trøndelag. Ingen ansatte vil bli overtallige som et resultat av etableringen, understreker konsernsjef Jan Hestås i Kruse Smith.

Norges fjerde største utleieselskap
Det er to betydelige aktører innen norsk entreprenør og anleggsvirksomhet som nå forener krefter i sin lager –og utleievirksomhet. BAS er heleid av BackeGruppen og har siden etableringen i 2007 vokst til 70 ansatte og med en omsetning på ca 150 millioner i 2013. Kruse Smith og BackeGruppen er henholdsvis Norges sjette og tiende største entreprenør.

- Etter sammenslåingen vil BAS ha 100 ansatte og utgjøre Norges fjerde største utleieselskap. Vi forventer en omsetning på ca. 300 millioner kroner første hele driftsår, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen.  

En erfaren og slagkraftig aktør
Kruse Smith Entreprenør har frem til nå håndtert lager og utleietjenester internt i konsernet. De ser imidlertid et stort potensiale i en kommersialisering av tjenestene i eget selskap.

- Etter hvert som utleiemarkedet har utviklet seg, ser vi et stort potensiale i et felles selskap. En sammenslåing vil effektivisere drift, profesjonalisere tjenester, samt bedre utnyttelse av utstyret, sier Jan Hestås.

- Nye BAS skal være en tydelig og offensiv aktør i det norske utleiemarkedet. Vi besitter til sammen utstyr, kompetanse og geografisk tilstedeværelse som nå gjør oss til en konkurransedyktig og slagkraftig aktør, avslutter Eirik Gjelsvik.

Nåværende daglig leder i BAS, Jan Aasekjær, fortsetter som leder i det felles eide selskapet.

Fakta om selskapene
Om Kruse Smith
Kruse Smith er Norges sjette største entreprenør og en betydelig eiendomsutvikler. Konsernets primære markedsområde er Sør-Norge, men engasjementet strekker seg over hele landet. Selskapet har delt sin aktivitet inn i forretningsområdene bygg, byggfornyelse, anlegg og bolig- og eiendomsutvikling

Om BackeGruppen
BackeGruppen er et av Norges ledende entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern med ca 1.000 ansatte. Selskapene i BackeGruppen er lokalisert på Østlandsområdet, på Sør-Vestlandet og i Trøndelag.  BackeGruppens forretningsvirksomhet er delt inn i fire områder: entreprenørvirksomhet, maskinutleie, prosjektutvikling og eiendomsforvaltning..