Nå starter arbeidet med nytt bygg for psykisk helsevern i Kristiansand og i 2023 flytter klinikk for psykisk helse ved Sørlandet sykehus HF inn i nye lokaler. Onsdag denne uken undertegnet Helse Sør-Øst RHF kontrakt med Skanska Norge AS. -Selv om mange ressurser brukes i arbeidet med koronaviruset, har vi et ansvar for at ikke alt annet stopper opp. Det er viktig for pasienter og ansatte ved Sørlandet sykehus at vi kommer i gang med bygging nå, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst RHF.
Konserndirektør Bygg fra Skanska Norge, Tor Arne Midtskogen og Prosjektstyreleder Helse Sør Øst,Nils Fr. Wisløff Konserndirektør Bygg fra Skanska Norge, Tor Arne Midtskogen og Prosjektstyreleder Helse Sør Øst,Nils Fr. Wisløff[/caption]
-Helse Sør-Øst er en viktig samfunnsaktør og byggingen bidrar til å opprettholde aktiviteten i økonomien og sørger for arbeidsplasser både for dem som er direkte involvert og for dem som leverer varer og tjenester til prosjektet. Styret i Helse Sør-Øst RHF godkjente 30. april forprosjektrapporten for nybygg psykisk helse i Kristiansand, Sørlandet sykehus HF. Prosjekteringen er gjennomført i samspill med Skanska Norge AS og med samhandling fra ansatte og brukere i Sørlandet sykehus HF. -Det har vært en meget vellykket samspillsfase, preget av åpenhet, tillitt og prosjektets felles mål i sentrum. Nå ser vi frem til å anvende vår solide kompetanse og erfaring på bygging av helse- og sykehusbygg, når vi sammen skal realisere dette viktige prosjektet for regionen, sier konserndirektør for byggvirksomheten i Skanska, Tor Arne Midtskogen. I forprosjektrapporten er det lagt til grunn at byggingen starter allerede i mai 2020, med overlevering av bygget i april 2023 og prøvedrift fram til januar 2024. Bygget skal romme de 7 enhetene som i dag er i psykiatrisk sykehusavdeling i Kristiansand, i tillegg til ungdomsklinikken i avdeling for barn og unges psykiske helse som i dag er lokalisert i Arendal. Det skal være en kapasitet på 80 senger i det nye bygget, og arealer til polikliniske tilbud. -Det er svært gledelig at vi har kommet til denne milepælen, sier Nina Mevold, administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF. -Vi får et bygg som legger til rette for en framtidsrettet behandling, i omgivelser som innbyr til åpenhet og nedbygging av tabuer. Byggets utforming åpner for aktivitet og kontakt med vakker natur, og står i kontrast til dagens utdaterte arealer for behandling innenfor psykisk helse. Sykehusbygg HF er engasjert til styring og ledelse av prosjektorganisasjonen. -Sykehusbygg HF har opparbeidet seg både kompetanse og dybdekunnskap på psykiatribygg i løpet av de siste årene, noe som nå kommer dette prosjektet til gode. Sammen med Skanska har vi brukt tiden i forprosjektfasen godt, og utarbeidet et solid grunnlag for neste fase. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier administrerende direktør i Sykehusbygg HF, Terje Bygland Nikolaisen.