Både Comfort og Bademiljøs eiere har gitt styrene fullmakt til å forhandle om en sammenslåing. Ut fra det www.vvforum.no forstår, så er det egentlig bare snakk om praktiske detaljer som skal på plass før en avtale er klar. Begge parter er innstilt på sammenslåing for å spare kostnader og for å styrke konkurransekraften i markedet.

Hovedreglene
Det er imidlertid et par snubletråder som kan velte prosessen. Konkurransetilsynet regler tilsier at foretakene selv må melde i fra om slike sammenslåinger, men tilsynet kan også på eget initiativ ta affære og be om dokumentasjon fra partene.

- Hovedreglene er slik at foretakene må melde i fra til oss om de involverte foretakene samlet omsetter for over 1 milliard kroner i Norge årlig. Det er likevel ikke meldeplikt dersom bare ett av foretakene har over 100 millioner årlig i omsetning i Norge, opplyser avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, Ingrid Kjeldstad Gulliksen til www.vvforum.no

Terskelverdiene
Konkurransetilsynet kan likevel pålegge foretakene meldeplikt for en foretakssammenslutning under de såkalte terskelverdiene.

- Finner vi at det er rimelig grunn til å anta at konkurransen påvirkes eller dersom særlige hensyn tilsier at tilsynet undersøker saken nærmere, har vi anledning til å pålegge meldeplikt også for foretakssammenslutninger under terskelverdiene, sier Kjeldstad Gulliksen.

Etter det www.vvsforum.no får opplyst så omsetter de to kjedene til sammen for i overkant av 200 millioner kroner årlig. Med det som utgangspunkt kommer de under de såkalte terskelverdiene, men det virker mer interessant å vurdere maktkonsentrasjon og konkurransesituasjonen. Det er få kjeder i VVS-bransjen og forholdsvis få grossister også for den saks skyld, men bare tiden vil vise hva som blir utgangen på denne aktuelle saken.

Det er grunn til å understreke at skulle Comfort og Bademiljø komme til enighet om en fullverdig foretakssammenslutning og finne andre samarbeidsløsninger, så gjelder andre regler.