Lyder Soltvedt harr en lang innsats bak seg i NRL. Allerede i 1959 engasjerte han seg i NRLs arbeid og ble varamann til styret. Siden har oppgavene nærmest stått i kø i NRL og i andre organisasjoner. Soltvedt har i tillegg til NRL også hatt sentrale verv i Norsk Arbeidsgiverforening, Håndverkernes Arbeidsgiverforening og Norske Håndverks- og Industribedrifters Forbund.

Mannen som fikk Kongens fortjenestemedalje har også tatt seg tid til å være engasjert lokalt. Soltvedt har blant annet vært daglig leder av NRL avdeling i Rogaland, formann i Stavanger rørleggermesterlaug og formann i Stavanger Håndverks- og Industriforening.

Administrerende direktør, Tor Backe la under åpningen av NRLs generalforsamlingen en begrunnelse for hvorfor Lyder Soltvedt hadde fortjent medalje av Kongen. Det var en enkel sak, for det er sjeldent noen kan vise til en såpass lang og solid merittliste.

Selv om Lyder Soltvedt snart fyller 90 år, så er han engasjert og sprek. Han følger med i alt som rører seg fortsatt. Soltvedt var kjent som en hard, men rettferdig forhandler. En mann av den gamle skolen, der orden og systematikk sto høyt i kurs.

Lyder Soltvedt jobbet i Elektrisk Bureau som det den gang het, der han i mange, mange år var daglig leder.