Nyetableringen skal øke kompetansen og profesjonalisere prosesser, leveranser og samarbeid med underentreprenører i Backe Entreprenørs tolv datterselskaper.

- Våre kunder stiller stadig høyere krav til oss som profesjonell totalleverandør, og produktene våre øker i kompleksitet og har mer teknisk avansert innhold. Sammen med våre egne høye krav til kvalitet, men også skjerpede myndighetskrav – er det en forutsetning at BackeGruppens selskaper er i front av utviklingen. Kompetansesenteret skal sørge for at vi får optimalisert våre prosesser, slik at prosjektene får de rette leveransene til riktig pris og kvalitet. Dette vil igjen være til det beste for våre kunder, sier administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding, Sven Christian Ulvatne.

Senteret blir delt opp i fem fagområder som får hver sin kategorisjef; konstruksjon (prefab og stål), glass/fasade, VVS, elektro og et eget senter for bruk av ferdigbygde moduler og bygningselementer.

På jakt etter kategorisjefer
Nå skal BackeGruppen ut for å finne de riktige personene som skal lede de forskjellige fagområdene.

 - Vi er på jakt etter de beste medarbeidere som har lyst til å videreutvikle sin fagekspertise hos oss og bli den ledende innenfor sin spisskompetanse i konsernet. Kategorisjefene får et stort selvstendig og faglig ansvar, og vil jobbe aktivt opp mot entreprenørselskapene for å sikre høy kvalitet i alle prosjektets faser. Dette dekker prosessen fra prosjektutvikling, via anskaffelse og helt til utførelse og optimalisering, sier teknisk direktør Asle Randen.

Kompetansesenteret vil ha base ved hovedkontoret på Telenor Arena i Bærum, men kategorisjefene kan være bosatt andre steder i landet, ettersom arbeidsplassen ofte vil være ute i de ulike entreprenørselskapene i hele Sør-Norge.

- Med tolv datterselskaper ser vi frem til positive synergieffekter ved opprettelsen av dette kompetansesenteret. Dette tror vi vil oppleves positivt både for våre kunder, samarbeidspartnere og for konsernet som helhet, avslutter Ulvatne.