I noen kommuner er det søknadsplikt ved soleenergiinstallasjoner, mens det i andre kommuner ikke er noen plikt om å søke. I følge Norsk solenergiforening er dette en barriere for installasjon av solfangere og solceller.

Ulik praksis
Det er blant annet de høye gebyrene som kommunene tar som fører til at enkelte huseiere velger bort solenergiinstallasjoner.
Tilbakemeldingene fra kommunene viser at det er ønskelig med en prinsippavklaring rundt dette spørsmålet. Det handler om hvordan man skal tolke byggesaksforskriftene.

Prinsippavklaring
Målsettingen med drøftelsene på Medlemsforumet, er å skaffe seg en bedre oversikt over dagens praksis samt skape en debatt, slik at retningslinjene blir bedre. Det kan bli aktuelt å sende en henvendelse om en prinsippavklaring til Direktoratet for byggkvalitet og/eller Kommunal- og regionaldepartementet.

Det er hentet inn flere foredragsholdere til Medlemsforumet, som arrangeres i samband med VVS-dagene på Lillestrøm. Påmelding kan gjøres til Norsk solenergiforening. Deltakelsen er gratis.

Norsk solforening har for øvrig egen stand under VVS-dagene – D07-28.