Fagdirektør Stig Rath, Kulde og Energi i VKE forteller til VVSforum etter hjemkomst, at det skilte kun 50 poeng på en skala opp til 800 poeng mellom gullmedaljevinneren og nummer atten. Det deltok 23 deltagere fra seks kontinenter.

Vinnerteamet
Korea oppnådde den høyeste poengsummen, hårfint foran deltageren fra Russland.
- Antakelig er han også den som har trent mest foran mesterskapet, da de koreanske deltagerne vanligvis avsetter et arbeidsår til trening. Uansett en flott prestasjon, og inspirerende at kuldemontørfaget holder et høyt nivå over store deler av verden, sier Rath.

Uflaks i matveien
Konkurransen var delt i to mindre og en større oppgave, og Olve presterte hundre prosent nesten hele veien. Natten til konkurransens tredje dag tilbrakte han på do istedenfor i sengen, etter det som antakelig var en lettere matforgiftning.
- Tross søvmangel og ingen frokost klarte Olve likevel å holde motet oppe og levere en hederlig innsats. Han mente selv at tempoet ble ikke det samme som om han hadde vært i toppform, og dette kostet han nok noen plasser på plasseringen, påpeker Rath.

Første kvinne i Yrkes VM for kuldemontører
Rath synes det var morsomt at første kvinne til å delta i et Yrkes VM for kuldemontører skulle komme fra De forente arabiske emirater.

Saken fortsetter under bildet:

Kuldemontør Roudha Bin Bahr med venninner[/caption]

- Roudha Bin Bahr sa at hun ønsket å både inspirere jenter og gutter til å velge kuldemontøryrket. Etter konkurransen fikk hun sogar storfint besøk av den yngste broren til kongen, His Highness General Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi, Deputy Supreme Commander of the UAE Armed Forces.

Fra Hellerudsletta til Kazan
Neste års norgesmesterskap i kuldemontørfaget arrangeres på Hellerudsletta fra 23. – 25. oktober 2018. Den dyktigste kuldemontøren herfra skal delta i neste Yrkes VM som arrangeres i Kazan i Russland fra 29 August - 3 September 2019.

Organisator for konkurransene er VKE og Stig Rath.