Parat Varme har på sin side levert komponentene til varmepumpesystemet og det er satset på OTW3 klimastyring. Klimastyringen kan kobles på internett via en romterminal og en web2 server.

- Varmepumpen kan slik sett betjenes over internett fra hele verden, påpeker daglig leder i Parat Varme AS, Matthias Ader overfor www.vvsforum.no
Varmepumpen er av type vann/væske med fem borehull. Varmeanlegget betjener alle ventilasjonssystemer. I tillegg enkelte andre systemer, hvor det er behov for tilleggsvarme.

- Alt har fungert så langt, så alle er fornøyd. Det blir spennende å se når fyringssesongen starter, men dette skal nok gå bra, sier Hagen Sachs hos GK Lillehammer til www.vvsforum.no
 
Utført på dugnad
 - Var det noen store utfordringer underveis rent teknisk og praktisk?
- Nei, det gikk veldig bra. Den eneste utfordringen var jo at mye av dette arbeidet ble utført på dugnad og det å få alle fagene til praktisk samarbeid under slike forutsetninger er jo ikke bare enkelt, men alle stilte sporty opp.
 
Anlegget i Prøysenhuset, som investor Arthur Buchardt tok initiativet til, består av en bergvarmepumpe, en akkumulatortank med ni stusser 2`` 1000 liter og to el-kjeler T48 med en effekt på 48kW hver.

Saken fortsetter under bildet:


- Varmepumpens regulering OTE3 styrer hele systemet utetemperaturkompensert etter en varmekurve. El-kjelene får signalet direkte fra styringen når systemet krever mer effekt, opplyser Matthias Ader hos Parat Varme.

Nøkternhet
El-kjelene starter tidsforsinket for å gi varmepumpen mulighet til å oppnå sitt setpunkt først. Med dette systemet er det mulig å betjene systemer med et høyt temperaturnivå, for eksempel radiatoranlegg.

Prøysenhuset har et bruttoareal på 1, 186 kvadratmeter og har et arkitektonisk uttrykket som utviser nøkternhet. Bygger litt midt i skogen og er tilpasset naturen på en utmerket måte. Teknisk areal ligger over teatersalen, men ellers er Prøysenhuset på ett plan.

Bildet under: Det nye Prøysenhuset