For å skape god kontakt med brukere, rådgivere og entreprenører arrangerer en gruppe på fem leverandører av inneklimaprodukter fagsmøter på ulike steder i landet, med jevne mellomrom.

Dugnadsgruppe
Gruppen kaller seg Klimaleverandørene, og består pr i dag av fem leverandører av utstyr til inneklimaanlegg. Disse er Novema Kulde, Exhausto, Micro Matic, Vifter & Miljø samt Interfil.
- At vi samarbeider har selvfølgelig rasjonelle grunner, vi samler flere deltakerne, som dermed får besøk på hjemstedet. Det er en vinn-vinn løsning. Vi holder dessuten en bredde i det faglige innholdet, som vi stadig fornyer, sier Per Lian fra Micro Matic. Gruppen drives på dugnadsbasis og ansvaret for å arrangere seminarene roteres på medlemmene.

Korte foredrag
Ved et arrangement i Sandnes nylig kom 60 bransjefolk for å lære mer om inneklima.
- Vi legger opp til halvtimes foredrag, ett fra hver av medlemmene og så med en god middag i etterkant, med faglig og sosialt samvær, sier Lian.
Byer som får regelmessig besøk av klimaleverandørene er Ålesund, Sandnes, Tromsø, Bodø, Prosgrunn, Trondheim og Bergen.
Responsen fra deltakerne er udelt positiv, og det sies bl.a: «De klarer å tilby et godt arrangement som kombinerer faglig stoff med en hyggelig atmosfære og god stemning blant fagfolk».

Saken fortsetter under bildet:


Fra klimaleverandørenes treff treff i Sandnes.

Jubileum i år
Klimaleverandørene ble startet ved tusenårsskiftet og kan dermed påberope seg 15-års jubileum i år. Naturlig rotasjon og utskifting av firmaer ut i fra endringer i størrelsen på firmaene, oppkjøp, satsningsområder også videre har foregått på en smertefri måte, og alle medlemmene ser framover mot nye hyggelige samlinger. Man forventer at det vil komme et nytt medlem i nær framtid.
- Vi satser på 15 nye år med faglig forkynnelse omkring riktig inneklima. Fremmøtet er økende, det tyder på at vi treffer et behov stor interesse for inneklima, sier salgssjef Andreas Solrud hos Vifter og Miljø. 

Komplekst
Faglig påfyll viser seg enda viktigere enn noen gang, da bygg blir mer og mer komplekse.
-Tilbakemeldinger fra rådgivere og entreprenører er udelt positive. Vi ser veldig ofte beskrivelser som i beste fall kan regnes som villedende, sier Lian.

Micro Matic som det firmaet med lengst fartstid i Klimaleverandørene ser Lian hele tiden bedre og bedre resultater av disse arrangementene.