Borten Moe understreket at myndighetene jobber for fullt med å utvikle strømnettet og øke takten i konsesjonsbehandlingen. Samtidig understreket han at vindkraftbransjen må gjøre sin del av jobben.

- Med elsertifikatene er støtteordningen på plass. Nå er det opp til dere, ikke minst når det gjelder å skaffe nødvendig finansiering, sa Borten Moe.

Han understreket også hvor viktig det er med gode prosesser opp mot lokale myndigheter og andre berørte. I tillegg må prosjektene være gode og skånsomme.

- Jeg vil oppfordre dere til å trekke prosjekter dere selv ikke har tro på. Det er ingen grunn til å skremme skeptiske naboer med at det kommer seks store vindparker i kommunen, dersom det er mer realistisk å få gjennomslag for en eller to. I verste fall kan det føre til mye negativ oppmerksomhet i mediene, noe som igjen kan påvirke offentlig opinion i negativ retning, sa olje- og energiministeren.

Borten Moe oppfordret også til å fokusere på kostnader og kostnadsreduksjon, ikke minst når det gjelder turbiner.

- Kanskje rimeligere turbiner er en av faktorene som får akkurat ditt prosjekt til å lønne seg. Kinesiske leverandører legger visstnok inn bud som er 20 prosent lavere enn andre aktører. Da må det i alle fall være lov å stille spørsmålet om ikke disse turbinene bør vurderes i større grad, sa Borten Moe.