ChemXchange er et EU-finansiert bransjeprosjekt og det nyutviklede elektroniske informasjonssystemet for kjemisk informasjon beskrives som et av de viktigste miljøprosjekter i den europeiske byggenæringen på mange år. Det er den norske entreprenørforeningen EBA som har ledet prosjektet. Det har vært en del av EUs sjuende rammeprogram.

- Gjennom ChemXange får vi endelig et felles eurepisk elektronisk informasjonssystem for kjemisk informasjon. Det innebærer økt sikkerhet i forbindelse med bruk av kjemiske stoffer på norske byggeplasser, uttaler administrerende direktør Jon Sandnes i Entreprenørforeningen for Bygg og anlegg – EBA.

NRL er med
I tillegg til EBA har Norges Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL) og Maler- og byggtapetsermesternes Landsforbund (MLF), Norsk Teknologi og Norges Bilbransjeforbund vært blant initiativtakerne.

Administrerende direktør, Tor Backe har representert NRL og Backe har sittet i styringsgruppa, som også vil fortelle under seminaret onsdag 10. oktober om at Norge ligger i forkant av utviklingen på dette området.

Bedre rutiner
Det er Berit Bull-Gjertsen som har vært koordinator for prosjektet.

-Gjennom ChemXchange har vi et dynamisk og brukervennlig verktøy som både forenkler kjemisk risikovurdering, men som også bidrar til miljøriktig og sikker kjemikaliehåndtering på byggeplassen. Samtidig gir ChemXchange langt bedre muligheter for å etablere bedre rutiner for kommunikasjon i leverandørkjeden, påpeker Jon Sandnes.

Den internasjonale konferansen om ChemXchange holdes i Næringslivets Hus i Oslo