Konkurransen ble gjennomført av Rørentreprenørene Norge under Bygg Reis Deg på Lillestrøm, sammen med flere sponsorer og samarbeidspartnere.

- Vår deltakelse på Bygg Reis Deg henger sammen med et ønske om å synliggjøre rørleggerfaget, og de forskjellige veiene inn i utdanningsløpet, bransjeorganisasjonen og ikke minst de fem kandidatene som avlegger svenneprøven og kjemper om NM- tittelen, sier fagsjef Are S. Nilsen i Rørentreprenørene Norge.

- Sammen har vi som mål å tilrettelegge og bidra til økt kunnskap hos de besøkende. Ved å skape engasjement og være til stede med dyktige og kompetente folk vil vi kunne gi de en god opplevelse. De besøkende skal sitte igjen med en forståelse om at kvalitet er viktig, både når det kommer til produkter og fagpersoner.

Saken fortsetter under bildet:

Her ser vi alle de fem rørleggerlærlingene med beviset på at de har bestått svenneprøven, og nå kan kalle seg rørleggere: Fra venstre Theodor Hofstad, Andreas Støle, Julie Forseth, Henrik Berget, og Petter Strande Lønhaug.

Julie Forseth ble før konkurransen spurt om hva hun trodde om sine egne vinnersjanser av RørNorge, hvor hun meldte at de var ikke spesielt store på egne vegne. Hun håpet bare hun bestå svenneprøven. Julie jobber til daglig hos GK Norge i Trøndelag 

Vinneren av NM-tittelen var tydelig fornøyd og stolt med å klatre helt til topps. 
– Jeg er sjokkert, men er selvsagt kjempefornøyd, utbrøt Forseth. 

Dommerne kunne meddele at det var kamp helt inn til døren med å gå av med seieren, og at det kun var tre poeng av totalt 180 poeng som skilte de to beste. 

I tillegg til de tre på pallen deltok Petter Strande Lønhaug, Assemblin, og Henrik Berget, Tveter Rørservice,  i konkurransen. Alle kandidatene sikret seg svennebrev.

VVSforum gratulerer alle fem kandidatene med strålende innsats under årets NM i rørleggerfaget, og med tittelen rørlegger.