Etter å ha fullført første året på bygg og anleggsteknikk (VG1) er det 59 ungdommer som har søkt seg til rørleggerlinja (VG2). Kuben videregående skole og Stovner videregående skole har en klasse hver i faget og har til sammen 32 elevplasser. Det er nesten dobbelt så mange søkere som plasser og mange år siden så mange søkte seg til faget.

 ¬- Søkertallene er helt fantastisk og dokumenterer at ungdommer ser at rørlegging er et spennende yrke, med lønn å leve av, sier Jens Løvås, leder av Rørentreprenørenes opplæringskontor i Oslo og omegn.

For rørleggerlinja er vekst i antall søkere på 18 % sammenlignet med fjoråret. Ingen andre fag kan vise til tilsvarende vekst. 

Rørleggerfaget har lang tradisjon med å jobbe med rekruttering og har et tett samarbeid mellom skole, bedrift og bransjeorganisasjon. Løvås mener det er en suksessoppskrift.

- Vi starter allerede i ungdomsskolen med å vise frem yrket og følger ungdommene gjennom hele løpet til de står med svennebrev i hånda. Våre bedrifter har en kultur og et ønske om å ta vare på og utvikle folkene sine. Det bidrar til å gjøre yrket attraktivt.